2017-10-04

Stadsutveckling engagerar

Mark Isitt och kvällens moderator Jessica Barck.

Ikväll hade Liberalerna i Uddevalla bjudit in till diskussion om stadens utveckling i Folkets hus. Det var förstås Mark Isitts program i radioserien "Stadsinspektionen" som var den tändande gnistan till inbjudan. Mark hade ju i programmet sagt en del sanningar om Uddevalla och därför var han själv inbjuden till kvällen i Folkets hus. Så värst mycket debatt blev det inte men många engagerade åsikter torgfördes.
 Ett femtiotal personer hade hörsammat inbjudan.
 Efter det inledande samtalet mellan moderatorn Jessica Barck och Mark Isitt tog företrädare för Liberalerna plats på scenen. Från vänster Rolf Jonsson, Maria Johansson, Monica Bang Lindberg, Mark Isitt och Jessica Barck.
 Stefan Björling bär titeln centrumkoordinator och kunde bland annat berätta att kommunen nu i höst börjar arbetena med att snygga upp Kungsgatan i korsningen vid Hallmans hörn. Man kommer att pröva olika beläggningar för att se vad som kommer att passa bäst.
 Förre radiojournalisten Jan Gustafsson var mycket engagerad, 
 liksom krögaren Conny Kristoffersson på Mortens krog.
 Martina Westbrings budskap var att Uddevalla måste få en stadsarkitekt igen, 
vilket den ansvarige politikern och ordföranden i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Gunilla Magnusson höll med om.
 Patric Westdahl berättade om hur Biostaden skapats i parkeringshuset Lancaster. 
 Dotte Nielsen har gjort sig känd som en engagerad Uddevallakreatör som inte ser några hinder utan bara möjligheter.
Och givetvis bidrog Kent Wikmo, Uddevalla Centrumutveckling, med idéer i debatten.

På det hela taget var kvällen ett lyckat evenemang där Liberalernas grepp att bjuda in Mark Isitt var ett vinnande koncept.  //

1 kommentar:

  1. Vill se dig i fullmäktige nästa höst Gunnar. Staden behöver din breda kunskap. Jag uppmanar alla partier att kontakta Gunnar. Gunnar är folkkär och en röstmagnet!

    SvaraRadera