2017-10-11

Oppositionen sjabblade bort beslut om återremiss i kommunfullmäktige

Vid kvällens fullmäktigemöte blev det en intensiv debatt om utredningen om Svenskholmen-Bodele-Gustafsberg. Hela oppositionen yrkade från talarstolen för återremiss av ärendet. Därmed borde det vara klappat och klart att det skulle bli så eftersom det bara krävs en tredjedel av ledamöternas röster för en återremiss.

Men då fullmäktigeordföranden höjde klubban för att fatta beslut i frågan glömde oppositionen att begära votering och därmed blev det hela ett antiklimax då den styrande majoriteten plötsligt fann att de vunnit i frågan. Förvåningen var stor bland alla närvarande  i fullmäktigesalen.

Så beslutet blev att utredningen godkändes.  //

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag uppmärkasammade också detta igår när jag såg fullmäktige. Trodde ordförande var trött. Men som du skriver, det krävs votering förmodligen. Sedan är det positivt att det inte blev en löjlig återremiss. Man ska kunna ha visioner. Sedan kommer det praktiska arbetet med att få de i hamn. länsstyrelsen är inga visionärer. De är en kontrollmyndighet.


  SvaraRadera
 2. Man mår riktigt illa när man hör hur sossarna berömmer sitt rivningshysteri det är för JÄVLIGT att det får gå till på detta viset.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar bara inte varför man inte först utreder vad som området får användas till och sedan ev. tagit beslut om att riva de fina små husen. Om nu Sossarnas visioner går igenom. Vilket jag hoppas och tror inte kommer att inträffa.
  Mitt uppe i området finns ju ett privatägt hus så de måste väl visa lite hänsyn åtminstone till denna husägare och inte bara köra över som de gjort med hyresgästerna till de rivna husen.

  SvaraRadera
 4. Är det någon som vet vad planerna är för de kvarvarande fastigheterna Gustavsberg 1:32 och 1:33 som ägs av kommunen och hyrs ut till privatpersoner bosatta på Kapell respektive Utby?

  SvaraRadera
 5. Företrädare för oppositionen hävdar att det begärdes votering men att ordföranden ej uppmärksammade detta. Ordföranden bestrider detta. Ord står mot ord.
  Erik O Ua

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket som ordförande och hans följe inte uppfattat i detta ärende. Det är skandal hur detta ärendet blivit sött ända ifrån tjänstemän till kommundirektör och politiker S V och MP. Usch och fy

   Radera
 6. Sverige är fantastiskt!? Är allt detta demokrati??? Blir så trött på dessa politiker!

  SvaraRadera