2017-10-16

Bohusläns museum gör ett pussupprop!

Den här pussbilden är tagen framför rådhuset sedan Uddevallabloggaren och Ann-Marie Brockman gift sig den 14 februari 1986.

Insänt av Bohusläns museum.

I Bohusläns museums samlingar finns närmare 400 000 fotografier men vi har inte hittat ett enda som visar en puss eller kyss. Och bara några få med människor som kramas eller håller om varandra. Detta vill vi ändra på och för att kunna göra det behöver vi din hjälp!

Finns det någon som betyder mycket för dig så skulle vi vilja ta del av din berättelse. Varför är den här personen viktig? Det kan vara en vän, en familjemedlem, en partner, en bekant eller en kollega, någon som du uppskattar extra mycket! Hur lärde ni känna varandra, var det länge sedan eller nyss och vad gjorde att just den här personen blev viktig för dig? Är det en relation som pågår eller som avslutats men ändå betyder mycket för dig nu? Skriv till oss och berätta, långt eller kort, och skicka med ett fotografi av er två.

Under 2017 har Bohusläns museum arbetat med temat kärlek på flera sätt, bland annat i årsboken och i utställningen ”Hjärtats rum”. Utställningen öppnande i våras och handlar om kärlek mellan människor. I arbetet med denna försökte Bohusläns museum ta fram material som handlade om människors relationer, bilder och berättelser om dem som betyder allra mest för oss. Men det var svårt att hitta något sådant i samlingarna, särskilt fotografier av människor som rörde vid varandra saknades. Det finns många bilder av familjer, vänner, kollegor eller par som ställt upp sig framför kameran, men de tar sällan i varandra. Och det finns få berättelser kvar som berättar om varför just dessa människor tyckte om varandra. När man i framtiden ser tillbaka på livet i Bohuslän under 2000-talets början hoppas vi på Bohusläns museum att man ska se att människor som levt här har tyckt om varandra, tagit hand om varandra och berört varandra, därför vill vi nu samla in fotografier som visar detta.

Hur deltar man i uppropet?

Ta ett fotografi som föreställer dig och en person som betyder mycket för dig. Fotografiet kan vara gammalt eller nytt, digitalt eller analogt. Skriv om er relation och varför den här personen betyder något för dig.

Skicka detta och dina kontaktuppgifter till vår fotoantikvarie Fiffi Myrström, fiffi.myrstrom@bohuslansmuseum.se, eller

Bohusläns museum
Box 403

451 19 UDDEVALLA

Har du några frågor är du välkommen att skicka dem eller ringa till 0522-656582  //

3 kommentarer:

 1. Åh vilken fin bild på er! Så rolig att se! Kramar till dig o A-M 💜
  Hälsar AnnaKarin S

  SvaraRadera
 2. Vacker bild!

  SvaraRadera
 3. Gulligt och passionerat samtidigt!

  SvaraRadera