2015-06-24

Nu har vovvarna fått sin egen badplats

Alla kanske inte vet att det råder badförbud för våra hundar på allmänna badplatser? Nu är dock det problemet löst då en alldeles egen hundbadplats har gjorts i ordning på Bodele.
Det är alldeles i närheten av Bodeleåns utlopp som man nu gjort i ordning den nya badplatsen.
Man har slagit gräset på ett stort område för våra fyrfota vänner och deras hussar och mattar. Kan det också betyda att människor inte bör bada i samma vatten?  //

9 kommentarer:

 1. Varför skulle inte människor kunna bada i samma vatten som hundarna? Vissa människor uträttar ju också sina behov i vattnet ibland, om det nu är det som åsyftas, men ändå badar människor med andra människor på allmänna badplatser. Eller är det något annat från hundarna som kan vara farligt för människor?

  Erik

  SvaraRadera
 2. Hur rent är utloppet i sig då? Värre än något hundar kan åstadkomma iaf!

  SvaraRadera
 3. Hundar varken kissar eller bajar i vatten men jag har sett människor göra bådadera på allmänna badplatser och dessutom kasta i glasflaskor och andra sopor.

  SvaraRadera
 4. Kan det vara tvärtom att det är något från människor som hundarna inte tål?😉

  SvaraRadera
 5. Hänsyn?! Alla uppskattar inte hundar av olika anledningar. En del är allergiska, en del är rädda. Barn som leker på grunt vatten kan bli skrämda av hundar som leker/springer. En hund som skakar vatten ur pälsen kan skvätta rejält, vilket en solbadare kanske inte uppskattar. Så på ALLMÄNNA (inte alla) badplatser är det hundförbud. Inte bara badförbud Gunnar!
  Visst kan man bada i samma vatten som hunden - där det är tillåtet! Gläds åt att sådana ställen finns! Inte bara här, finns många ställen som inte är allmän badplats.
  Att sedan några skräpar ner är väl ingen ursäkt för att fler ska strunta i vad som gäller?
  Om någon undrar om jag ogillar hundar, så nej. Har och har haft hund i många år. Plockar upp efter oss båda. Ska jag solbada på allmän strand får hunden vara hemma. Ska vi/hunden bada väljer jag ett ställe där det är tillåtet. Svårare än så är det faktiskt inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tidigare hundägare är det trevlig att läsa ett vettigt inlägg.
   Efter man plockat skit från flera olika hundar, på den egna gräsmatta framför villan där vi bor misströstar man ibland hur det är ställt med flera hundägare, så då piggar detta upp en smula :-)

   Radera
  2. Hade alla hundägare haft det förnuftet som du har behövdes inga regler. Tack!!!! För ett bra inlägg.

   Radera
 6. Hoppsan någon har tänkt utanför boxen för en gång skull. Bra att även jycken kan följa med när matte/husse åker ut och badar.Varför inte sätta upp hundbajspåsar på stolpen också. Då blir säkert alla nöjda och belåtna.

  SvaraRadera
 7. Dom kanske borde sätta upp en papperskorg så de hade vart lättare och slänga bajjspåsar också

  SvaraRadera