2015-06-23

Han avrättade Rolf Runge - blev själv mördad


Det var den här mannen som lät avrätta Rolf Runge och hans kamrater. Joachim Peiper (1915-1976), även känd som Jochen Peiper, var officer i Waffen-SS under andra världskriget och personlig adjutant till Reichsführer-SS Heinrich Himmler mellan november 1940 och augusti 1941. Peiper kämpade både östfronten mot Röda armén och västfronten mot de västallierade, och han vann Riddarkorset av Järnkorset med eklöv och svärd för extrema insatser på slagfältet, mod och enastående militära ledarskap.

Peiper dömdes till döden för krigsförbrytelserna i Belgien men straffet omvandlades till fängelse. Han satt fängslad i 12 år. Han anklagades även för krigsförbrytelser i Italien, men italienska och tyska domstolar kom fram till att det inte fanns tillräckliga bevis för att motivera åtal.

Efter sin frigivning från fängelset, arbetade Peiper för både Porsche och Volkswagen, innan han flyttade till Frankrike, där han översatte böcker från engelska till tyska under pseudonymen Rainer Buschmann.

Peiper mördades i Frankrike i juli 1976, då han blev skjuten av okända angripare som sedan brände hans hus till marken med molotovcocktails.

Läs om Joachim Peiper här https://sv.wikipedia.org/wiki/Joachim_Peiper

Det finns också en hel del material om Joachim Peiper på YouTube, bl a från rättegången mot honom. Klicka här https://www.youtube.com/results?search_query=joachim+peiper  //

1 kommentar:

  1. Oj oj oj, nu fpr SMR en ny hjälte att hylla på nordfront.se

    Våra svenska nazister gillar mördare och våldsmän.

    SvaraRadera