2015-06-11

Moses Henning tillbaka i Uddevalla


Foto Kjell-Åke Lanestam

Minns ni "MC-vagabonden" Moses Henning från Danmark som uppehöll sig i Uddevallatrakten under flera år fram till för några år sedan?

Nu är han tillbaka i Uddevalla. Kjell-Åke Lanestam träffade honom i förrgår och fick en pratstund med honom. Han berättade då att han bl a varit i Spanien under tiden.
Då hade han en motorcykel och senare en vespa. Nu har han en moped men utförandet är ungefär detsamma. De långa brädorna han använder som fotstöd är med. Och allt han äger och har finns med på mopeden. Och då som nu övernattar han under bar himmel eller i vart fall utomhus.

De tre senaste dagarna har han varit på Gustafsberg, gått omkring i parken och njutit och suttit på Snäckans uteservering.

Förra gången han var här intervjuade jag honom och han hade inget emot att förekomma på Uddevallabloggen. En "friherre" och livsnjutare som lever gott på sin danska pension. Hyra betalar han ju inte.  Välkommen tillbaka!  //

4 kommentarer:

 1. Hej! Moses Henning var i Norberg för ca två år sen. Jag var och talade med honom där han sov under ett tak utan väggar. När jag hörde att han var dansk så fick vi genast något att prata om eftersom jag bott i Danmark i flera år. Själv är jag född i Uddevalla och växte upp i Hovenäset och Uddevalla. Gick på Margretgärdeskolan ..KUl att få läsa om honom för jag visste inte vad han hette en gång..

  SvaraRadera
 2. Kul att det fortfarande finns "original" kvar.

  SvaraRadera
 3. Dansk frisör, dansk bank och nu en dansk som lallar runt kring hjältekonungen...Konungen som gav sitt liv så att vi kunde bli svenskar.

  SvaraRadera
 4. DU gamle Danmark...

  SvaraRadera