2015-05-23

Ny butik öppnad i Bikupan på Gustafsberg

Idag öppnade den nya butiken Bikupans blommor & inredning i just huset Bikupan på Gustafsberg. Det är Siri Sogn-Hermanrud som står bakom nyheten och hon lät mig klippa bandet exakt kl 13 idag.
Siri har förvandlat bottenvåningen i Bikupan till en riktigt mysig butik. 
Sommarblommor, lyktor, ljusstakar, goda teer och choklad, fina presenter, smycken och mycket annat står på menyn. Allt med miljön i fokus.
Bikupan är en av byggnaderna på det byggnadsminnesförklarade Gustafsbergsområdet. Det byggdes 1770-1829 och den tredje våningen kan ha tillkommit i samband med att byggnaden byggdes om till pensionat för badgäster kring 1830.

Det är ett trevånings rödfärgat trähus, beläget på en kulle ovanför strandkanten. Framför huset ligger det trekantiga "Skvallertorget".

Huset ligger i det område på Gustafsberg som kallas "varvshusen", eftersom de ligger intill den plats där skeppsvarvet låg på stranden fram till 1800-talets mitt.

Läs mer om butiken på dess hemsida http://www.bikupan.moonfruit.com/  //

4 kommentarer:

 1. Trevligt! Det måste jag besöka.

  SvaraRadera
 2. Ser fint ut! Roligt med lite nytt. Det får bli ett besök.

  SvaraRadera
 3. Gunnar ser ut som Tjabo när han klipper :)

  SvaraRadera
 4. Det ser jättefint ut. Bikupan har varit litet risig men nu ser det så fint ut med nygamla tapeter och litet gammaldags möbler. När jag var barn bodde det folk där om somrarna.,Så roligt att huset kan användas. Det blir nog en bra affär hoppas jag både för dig och för besökarna
  Inger Zetterberg

  SvaraRadera