2011-09-03

NU-sjukvården raggade sjuksköterskor i Köpenhamn

Som enda svenska offentliga arbetsgivare deltog NU-sjukvården nyligen i en jobbmässa som arrangerades av Medrek Rekrytering AB i Köpenhamn.

200 förväntansfulla sjuksköterskor kom till mässan. I Danmark är det stor arbetslöshet bland sjuksköterskorna. Särskilt nyexaminerade har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

De arbetsgivare som deltog i rekryteringsmässan förutom NU-sjukvården var Dedicare och Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsö, Manpower Norge, Hälso- och sjukvården på Grönland och Dignus Medical.

Mässan blev en succé och därför kommer en ny att arrangeras den 12:e och 13:e oktober.  //

6 kommentarer:

 1. Otroligt att vi i Sverige inte klarar av att utbilda egna läkare och sjuksköterskor som kan fylla våra sjukhus. Kultur och språkproblem skapar kaos när invandrare kommer hit och arbetar. Sverige måste satsa stort på att utbilda egen vårdpersonal.

  SvaraRadera
 2. Eller satsa på att skapa förutsättningar som får den personal som redan finns att vilja stanna.
  Dan Turesson

  SvaraRadera
 3. Lägg ner sjukvårdsutbildningen. Utbilda isället till militären.

  SvaraRadera
 4. Nej ,lägg inte ner överlämna med pompa och ståt till våra pensionsräddare ,kulturberikare samt övriga vi röstat för, Vi måste lita till våra politiker naturligtvis, upp och hoppa mot det nya sverige. Stöd oss i Krampanjen, Uddevalla vill ha detta, stöd oss.

  SvaraRadera
 5. Den danska sjukvården är en blandning av toppstyrning (i militärisk mening = du skall inte och behöver ej tänka själv) samt högkvalitativ lokal handläggning (=det funkar). Danmark har t.ex. inom cancervård sämst siffror i Europa och i klass med Ryssland - dvs riktigt dåligt. Men handläggningen av faster Asta är jättebra. Hon slipper ex. ligga i korridoren.

  När dessa syrror kommer till Sverige där man förväntas tänka självständigt i en politiskt styrd vår utan vårdplatser - då blir det katastrof.

  Min erfarenhet är att de ej stannar länge - i Sverige har sjukvården blivit allt för politiserad för att det skall vara smakligt för en personal som har en helt annan agenda.

  SvaraRadera
 6. Insämmer i det högtidligaste, men jag tror vi skrämmer väck de från Danmark, när de varit här ett tag ser dom här finns inget ytterligare att bygga på för en generalflytt. De ser sverige i förfall och skyndar hem till Danmark. Efter denne hukommelse kommer de aldrig tillbaka.Dom är offer för gammelmedias annonsering. Dom fick se det de aldrig trott, hoppas dom sprider det vidare,,,,,,,,,,,,,,,,,

  SvaraRadera