2009-08-26

Vem styr Uddevalla?

Idag led den styrande alliansen i Uddevalla sitt hittills största nederlag då man förlorade voteringen om sin nya budget i kommunstyrelsen. Det tidigare allierade Uddevallapartiet (Hans Jonasson) röstade nämligen med oppositionen.

Det betyder att oppositionen kommer att vinna även i kommunfullmäktige om inte alliansen förhandlar med något av oppositionspartierna före nästa fullmäktigemöte och får över något av dem på sin sida.

Inte ens den ständigt frånvarande Sverigedemokraten Conny Emanuelsson eller den partilöse Said Olsson kan hjälpa upp situationen för alliansen. Oppositionen kommer ändå att få majoritet för sin budget i fullmäktige.

Det blir spännande värre. Och vinner oppositionen har vi en helt ny parlamentarisk situation och då är väl frågan om alliansen kan sitta kvar? //

3 kommentarer:

 1. Och hur skall det då gå? Med en rödgrön röra och en Jonasson som sätter käppar i hjulen för de flesta beslut!

  SvaraRadera
 2. Precis - hur ska det gå? Vill S tacksamt ta emot Sopkvasten Jonassons budgetacceptans i fullmäktige?
  (Orden: Vi vill inte ha med UP att göra har ju ofta hörts från politikerhåll i Uddevalla)

  SvaraRadera
 3. Man kan ju undra om man företräder sitt eget ego eller väljarna. UPs väljare hade nog aldrig röstat på S som Hans Jonasson gjorde.

  Ledaren o Bohuslänningen var mkt bra.

  Hur många är kvar i UP. de var 25 medlemmar från början. Hur många är kvar. Är det rimligt att 0,5 promille av befolkningen kan göra komunen till en ...

  SvaraRadera