2009-08-06

Bergs festplats lever upp på lördag


På lördag den 8 augusti lever Bergs festplats upp igen. Det var Groheds IF som byggde dansbanan 1934. Och många människor har svängt "sina lurviga ben" där inklusive undertecknad.
Och nu är det nostalgisk afton med bl a en hyllningskonsert tillägnad "raggarkungen" Eddie Meduza. Det blir då Sverigepremiär för bandet Meduza.
Kioskerna är öppna med försäljning av folköl samt servering. Pil- och bollkastning och lotterier blir det också.
Entré 100 kr. Insläpp kl 2100.
Vill du veta mer? Ring Kjell-Ove på tel 070-648 63 85.
(En annons från Bergs festplats storhetstid) //

6 kommentarer:

 1. Nä du, den där annonsen måste vara från långt efter Bergs storhetstid. Den kan inte vara värst många år gammal med det inträdet och med den orkestern. Loggan är densamma, men inte kan det ha kostat mer än ett par kronor att gå in när den verkliga storhetstiden inföll. Själv har jag bara dansat runt stången ett antal midsommardagar, suttit på berget utanför med föräldrarna och "tjuvlyssnat" samt gjort ett reportage i slutet av 70-alet när festplatsen levde upp igen under några år och lockade till sig en äldre publik inne och en fyllepublik i berget utanför. (Det finns förstås inte i några arkiv!)

  SvaraRadera
 2. Jag minns den ljuva tiden, jag minns den (nästan) som igår.
  Roysons trio, Ann-Louise Hansson. M fl m fl.
  Ack ja!

  SvaraRadera
 3. Annonsen är inte från igår
  det är längesedan Bröderna Djup
  spelade,och inträdet var 25:-
  idag kostar ett parkinträde
  100:- till 140:-

  SvaraRadera
 4. Stig; Bröderna Djup slog igenom på allvar 1979. Det var omkring 20 år efter Bergs verkliga storhetstid, den som Loa drömmer sig tillbaka till och då det var dans både onsdag och lördag och gästuppträdande på scenen. Det gick ett tag särskilda bussar från stan med publik. Själv minns jag framförallt den där kvällen på berget när vi lyssnade till Swedanes, tror den kvällen är omnämnd här på bloggen tidigare.

  Eftersom vi hade sommarstuga på Berg så minns jag många kvällar när man hörde den magiska musiken på avstånd och drömde om att både få svänga om på dansbanan och smyga omkring på de där mystiska eskapaderna i skogen intill som systern och hennes kompis viskade om.

  Jag blev dessvärre aldrig stor nog. När jag kom i lagom ålder var storhetstiden över. Vi tog någon enstaka promenad dit från stugan i mitten av 70-talet, kanske just den där kvällen i annonsen. Det såg rätt sjabbigt ut och drällde av berusade personer både innanför och utanför. Men vi kom inte in! "Ni har druckit alkohol!" Det hade vi förvisso, en viss gnutta, men säkert inte hälften så mycket som majoriteten av dem som skrålade omkring där inne. Sanningen var väl att vi var utbölingar som inte hörde dit. Om Leif A läser det här kanske han minns händelsen.

  SvaraRadera
 5. Anna,jag var där på 50-talet
  köpte 25 öres lotter,vann
  "hemlig vinst" (pläd)tråkigt
  för en 12åring.

  SvaraRadera
 6. Arrangören av årets evenemang var nöjd. 270 betalande kom och det var fint väder och allmänt trevligt.

  SvaraRadera