2023-11-21

Uddevallahem bygger 45 nya hyresrätter utmed Strömstadsvägen


 PRESSMEDDELANDE

Uddevallahem påbörjar upphandling av ca 45 nya hyresrätter utmed Strömstadsvägen.

Uddevallahem äger sedan tidigare fastigheter utmed Strömstadsvägen och planerar nu för ytterligare nyproduktion i nära anslutning till företagets senaste nybyggnadsprojekt.

Sammanlagt bildar de två husen en fastighet i ett attraktivt läge i centrala Uddevalla. Uddevallahem har ambitionen att fortsätta att arbeta med små yteffektiva lägenheter, bra energi- och miljölösningar till en rimlig hyresnivå.

- Efter det positiva bemötandet och stort intresse har vi valt att fortsätta utveckla en ny fastighet i vårt attraktiva bostadsområde på Strömstadsvägen, säger David Sahlsten (KD) ordförande för Uddevallahem.

Fastigheten ligger i ett område som Uddevalla kommun har pekats ut som ett strategiskt stadsutvecklingsområde. Från fastigheten tar det cirka två minuter till Uddevalla centralstation och gångavståndet till Uddevalla centrum är cirka 5-7 minuter. Området ligger i direkt anslutning till Skansberget med fina strövområden.

-Här kommer vi att kunna bygga bra bostäder och samtidigt erbjuda närheten till både natur och centrum. En expandering av kv. Bastionen kommer vara ett välkommet tillskott i Uddevallahems förvaltningsäger David Sahlsten, ordförande Uddevallahem.

Projektet planeras för en möjlig byggstart tredje kvartalet 2024 med ett förväntat färdigställande under 2026.


3 kommentarer:

  1. Svårlästnär detinte ärmellanrum mellanalla orpårätt sätt

    SvaraRadera
  2. Undrar vad hyran kan hamna på för en liten tvåa?

    SvaraRadera