2023-11-06

Per-Olof (PO) Andreasson död

Igår nåddes jag av det smärtsamma beskedet att PO Andreasson gått bort. Jag talade med honom för några veckor sedan då han berättade om en förestående operation. Jag upplevde att han ändå var vid gott mod och då jag inte hört något efter operationen hade jag tänkt att ringa honom igår eftermiddag. Det hann jag dock aldrig då en gemensam vän ringde mig och berättade att han talat med hustru Barbro som berättat att läget var kritiskt och att familjen vakade över honom.

Det var chockartat att höra och mer chockartat var det när jag några timmar senare fick veta att han gått bort.

Det är framförallt under de senaste åren vi har umgåtts mer och mer flitigt. Han tog en plats i Uddevalla Hembygdsförenings styrelse och genom honom har vi haft återkommande idrottshistoriska berättaraftnar på Bohusläns museum minst en gång per termin. Och det ligger i planen nu att vi skulle ha en sådan afton den 24 januari och jag vet att PO hade börjat att förbereda sig för den. Dessa berättaraftnar har varit oerhört populära och museets Hörsal har varit fullsatt alla gånger.

Hans bakgrund inom idrotten och som lärare gjorde att han hade ett enormt kontaktnät. Alla visste vem PO var och PO visste vilka alla var. Han hade en otrolig personkännedom och alla jag talat med genom åren har uttryckt sin uppskattning över honom.

PO var en oerhört varm människa. Han såg var och en och hade ett leende över till alla.

Uddevalla Hembygdsförening har mist en stor kraft och en stor personlighet.

PO Andreasson var född i Uddevalla den 28 juli 1942. Närmast sörjande är hustru Barbro samt dottern Karin och sonen Henrik med familjer.   ///

6 kommentarer:

 1. En mycket fin kollega! ❤️

  SvaraRadera
 2. PO och hans vapendragare på den tiden var lärare på kappeleskolan. Ennskola där barn inte riktig fann sin plats i vanlig skola. Han var en fantastisk människa.

  SvaraRadera
 3. Så fruktansvärt tragiskt. Vila i frid bästa Peo 🥲🥲🥲♥️♥️♥️

  SvaraRadera
 4. Svårt att ta in detta Gunnar. Fruktansvärt tragiskt 🥲🥲🥲

  SvaraRadera
 5. Gudrun Jurende2023-11-12 17:01

  Min gamle seminariekamrat från Karlstad🥰

  SvaraRadera