2023-05-13

SKÄRGÅRDSBÅTARNA BERÄTTAR HISTORIA

 

Skärgårdsbåtarna rustar för säsongspremiär med Uddevallaturen den 20 maj och traditionella kvällsturer med skaldjur.

Tre nyheter presenteras i årets utbud av båtturer på fjordarna i Bohuslän. 31 maj körs
BERÄTTARBÅTEN ett koncept där välkända Uddevallaprofiler berättar om sin passion och kärleken till fjordarna och om få att vara en del av platsens identitet och historia. Först ut är Uddevallabloggens grundare Gunnar Klasson. Turen tar två och en halv timme och mellan historieberättandet serveras Bohusläns nya landskapsrätt Musselbullar med goda tillbehör på båtens vis med en klassisk dessert därtill, äggost med björnbär, såklart!

Foto Agneta Thorsén

Vid sex tillfällen, fem avgångar från Uddevalla och en från Lyckorna, körs denna temabåt och utöver Gunnar så kommer biologen Jan Uddén, musselkungen Janne Bark, Lyckornaexperten Inger Dejke, torskräddaren Lars-Olof Axelsson och författaren Maria Gustavsdotter berätta om sin koppling och passion till platsen Uddevalla ombord på skärgårdsbåten Byfjorden.

Berättarbåtens värdinnor och värdar:

31 MAJ GUNNAR KLASSON

7 JUNI JAN UDDÉN

14 JUNI JANNE BARK

20 JUNI INGER DEJKE

25 AUG LARSA AXELSSON

30 AUG MARIA GUSTAVSDOTTER

- Det är roligt att kunna bjuda passagerarna ombord på kunskap och att kombinera god mat med historier om livet och destinationen Uddevalla hjärtat i Bohuslän, ihop med dessa fantastiska ambassadörer för platsen. Det är även en god möjlighet att väcka nyfikenhet och skapa stoltare invånare, säger Linda Gjerdrum vd för Uddevalla Turism som driver Skärgårdsbåtarna i Uddevalla och jobbar med värdskap.

I juli kommer man kunna åka med från Uddevalla via Unda till Ljungskile på turen: SMAKA PÅ LYCKORNA. Skärgårdsbåten Gustafsberg II gör ett stopp på Lyckorna, som kan fyllas med mat på någon av restaurangerna där eller en tur in till Ljungskile centrum eller en promenad upp på Flaggberget.

En digital guidning om platsens historia på och kring Fräknefjorden kommer lanseras ihop med turen ”RÖVA RUNT”, det omtalade skäret i Ljungskileviken som även denna har premiär mitt i sommaren.

- Dessa båtturer kommer köras med fartyget m/s Gustafsberg II som i år har trafikerat fjordarna i Bohuslän i 125 år. Det är ett kulturhistoriskt arv, som är unik i sitt slag, då hon byggdes för att gå i trafik från Uddevalla ut på kusten och gör så än idag! tillägger Linda Gjerdrum

Och fr o m nu kommer personal svara i telefon om man vill boka sig via den kanalen. Biljetterna kommer även ligga bokningsbara i vår butik boka.uddevalla.com.

Priset är 425 kr/pp och tiden är kl 18.00-20.30.   ///

1 kommentar: