2022-04-03

Lelångenbanans järnvägsövergång vid Strömstadsvägen

Lelångenbanans viadukt över Strömstadsvägen vid Slängom. Frågan är vad man gör här? River bron? Och när kan bilden vara tagen.   //

4 kommentarer:

 1. Nej, här håller man på att bygga, alternativt bygga om, viadukten.
  Tror ej på bygga då detta i så fall vara på 1800-talet. Nej, jag tror på bygga om. Om jag minns rätt så byggdes själva bron av Uddevallavarvet. Viadukten revs 1965.

  SvaraRadera
 2. Bygga om är riktigt.
  Tidigare brofäste av granit som här pågjutits med betong.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst tidigare att man breddade rikstvåan här så bilar kunde mötas, och det var nog på tiden då. Det gjordes vad jag minns jag läste, under kanske ett halvår mellan hösten 1946 och våren 1947, alternativt vintern efter, men inte före eller senare. Det ena fundamentet finns ju även kvar där utanför Mona Lisa och OK-Q8 vid Slängom där Strömstadsvägen har sin rondell numera.

  SvaraRadera