2021-04-26

Spåren efter branden syns fortfarande

Det här förrådet ligger på Stallplan i östra delen av regementets kasernområde. Till vänster ser vi en annan färg än på den övriga byggnaden. Det väcker minnen.

Regementet hade kommit hem från en bataljonsövning. Jag vill minnas att vi kom från Skövde. Efter genomförd vård av vapen och fordon stod hela bataljonen uppställd på kaserngården i stram givakt. Jag minns inte varför alla stod uppställda där, men rätt som det var hördes ett muller av röster bland soldaterna. En svart rök steg upp mot himlen nerifrån Stallplan. Röken steg snabbt rakt upp och tilltog i styrka.

Vi stod ju uppställda, som sagt, och ingen kunde lämna ledet för att bege sig mot Stallplan. Men någon förbipasserande hade larmat brandkåren och snart hördes dess sirener.

Det visade sig vara en rejäl brand. Det talades om att det skulle vara trassel indränkt i vapenfett som skulle ha självantänt. Jag vet inte om det stämmer men spåren efter branden syns som sagt fortfarande. Man målade väl hjälpligt över plåten där branden smällt bort färgen och så ser det ut än idag.  //

1 kommentar:

  1. Lars Barkman2021-04-27 11:20

    Det är ju positivt att räddningstjänsten får kortare väg i framtiden, om brand skulle uppstå igen!

    Mvh
    Lars

    SvaraRadera