2021-04-15

Fyllefest vid beachvolleyklubbens banor på Gustafsberg

Nu har det börjat. De årligen återkommande festerna vid beachvolleyklubbens banor på Gustafsberg. Jag säger inte att det är medlemmar i klubben som festar men det brukar vara på denna platsen.

Jag fick detta sms från en privatperson kl 21.40: 

Har tipsat polisen om olovlig sammankomst med 75 ungdomar på Landbadet. Vid beachvolleybollplanerna. Stod i fem minuter och betraktade galenskapen. Sen ringde jag.

Enligt pandemilagen får man som bekant vara högst åtta personer närvarande vid såväl offentliga som privata tillställningar.


 
Om polisen kom är oklart. Jag hörde dock skrik och skrän från mitt öppna sovrumsfönster fortfarande efter kl 23. Så sannolikt har polisen inte varit där.

En städpatrull från kommunen var på plats tidigt i morse.  //

12 kommentarer:

 1. Vart är världen på väg egentligen??? Måste stå upp mot förtrycket mot oss erfarna medborgare!

  SvaraRadera
 2. Det var studentfirande, och det var inte 75 pers där. Bara studenter som spelade volleyboll och kubb

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ”glömde” att städa efter sig!

   Radera
  2. Men mer än åtta? En sammankomst gissar jag. Är studentfirande ursäkt nog för att strunta i det som gör att vi andra behöver stå ut med restriktioner längre. Vad mer är en ok ursäkt.

   Radera
 3. Gunnar för bövulen lugna dig. Ungdomarna nu för tiden måste också få roa sig. Det är endast studenten en gång i livet och hade du varit 18 hade du också firat något som händer dig en gång i livet.

  SvaraRadera
 4. Fick ni upp glasflaskorna som vi satte ner i marken?

  SvaraRadera
 5. En vän var där vid 19.30, hen räknade deltagarna till minst etthundra personer. Jag befann mig där vid 21-tiden, överslagsräknade till mellan 50 och 100 personer. Det var inte beachvolleyboll som försiggick, det var olovlig sammankomst utan social distansering. Samt fylleri med kraftig nedskräpning. Du som påstår att det inte var 75 personer; var du där? I så fall, observerade du fylleri och nedskräpning? EO/Ua

  SvaraRadera
 6. På bilderna ser man ju volleyboll, kubb och jäger rimmar dåligt. Varför ska man anpassa sig efter denna nedskräpning i naturen. Så dåligt att inte städa upp efter sig.

  SvaraRadera
 7. Nedskräpning är en onödig utgift för Medborgarna.
  Pengar man kan använda för att bekämpa pandemin istället för städning efter nedskräpade platser runt om i Uddevalla.Tänk efter före!
  Mvh.Bill R

  SvaraRadera
 8. Ett söligt partaj har det dock varit å så tråkigt att andra får städa upp SKITEN! Mkt dålig moral hos OSS innevånare i vår Kommun! 😞

  SvaraRadera
 9. Ringa polisen!?
  Är du helt naiv, tror du någon polis skulle komma?
  Du får tala med en tröttis som sitter i Göteborg när du väl kommer fram och först får du förklara vart Gustafsberg i Uddevalla ligger.
  Lägg av, inte en chans att någon skulle komma.
  Dessutom är jag 100 på att ni gnällisar har röstat fel i dom sista 4 valen för att det skulle kunnat bli ändring.

  SvaraRadera
 10. Usch,folk har samlats och haft trevligt, sedan har kommunen eller nån pantletare kommit och städat upp.
  Det är helt förfärligt att ingen bjöd mig på festen, så nu sitter jag här och äter knäckebröd och gnäller sönder mig i ensamhet.

  SvaraRadera