2021-04-21

Parkeringseländet

Det blir allt svårare att parkera efter de "instruktioner" som finns på parkeringsplatserna i centrum. Floran av parkerings-appar tycks bara öka och öka. Länge tyckte jag att SMS-Park var en enkel och tillförlitlig app, men nu har Easy Park köpt upp SMS-Park och idag tvingades jag mot min vilja in i Easy Park. Den appen är klart sämre, inte minst kartfunktionen. Och varför så många olika appar på kommunens parkeringsplatser?

Parkster, Waytopark och aimopark heter några andra. Den sistnämnda får man använda då man parkerar på Gallionen, som ju är en privat parkering..

Häromdagen hörde jag en person som suckade över svårigheterna att betala med en app. "Nää, jag åker ut till Torp och handlar där är det gratis och enkelt att parkera"

Och inte blir det så mycket lättare om man försöker betala med kort. I dag stod jag och en kille vid den här automaten och trodde att vi betalade och fick ut ett kvitto där det stod "Ej giltig".

Jodå det går att betala men mynt, tror jag, men det är bara det att man sällan har några mynt med sig.

Det skall vara lätt att parkera i centrum. Det är det tyvärr inte nu.  //

15 kommentarer:

 1. Ja svårt för dem (oss) som inte har en massa appar. Och varför har man tagit bort mynt/kort-apparaterna på Lagerbergsgatan/ JakobTrahn, Kilbäcksgt vid Margretegärdeskolan, Kilbäcksg. vid Harrys, No.Hamngt,No.Drottngt, Där kunde man bara stoppa i kortet så fick man en biljett. SÄTT TILLBAKA DEM TACK!

  SvaraRadera
 2. Håller med fullständigt KAOS är det milt uttryckt

  SvaraRadera
 3. varför inte sms park som var bra, är det kommunen som godkänner alla dessa appar?

  SvaraRadera
 4. Varför sms. Kontanter bättre.

  SvaraRadera
 5. Varför inte P-snurra? Funkar utmärkt här i Strängnäs och Nynäshamn!

  SvaraRadera
 6. Jag bor på Södergatan och där har det tagits bort en parkeringsautomat vid korsningen St Helleviksgatan. Varför inför kommunen inte P-skiva som finns i många andra städer. T ex Vänersborg som för övrigt är en bättre stad att parkera i när man kommer med bil, eller ta tillbaka kortbetalning det var betydligt enklare.
  Men ingen har tänkt till i detta med biltrafik i centrum och att det då måste finnas möjlighet att parkera på ett enkelt sätt. Skärpning ni som bestämmer i annat fall förstår jag varför många åker till Torp, där det är GRATIS och lätt att parkera.
  Pensionären

  SvaraRadera
 7. Vilken röra låter krångligt. Typiskt Uddevalla. Är väl bevis på att man inte vill ha bilburet besök och handel i centrum.

  SvaraRadera
 8. Levande Centrum?Vill man ha det?Det måste väl gå att göra ett enhetligt
  system för hela Uddevalla.P-skiva är bra.( Underhållsfri.)
  Mvh.Bill R

  SvaraRadera
 9. SMS-Park appen funkar fortfarande.
  Men dom vill säkert få över alla till Easy-park appen.

  SvaraRadera
 10. När vi parkerade i Vaxholm 2019 blev det något fel vi inte uppmärksammade i rättan tid. När vi kom tillbaka ifrån Sandhamn hade vi 500 SEK böter per bil. Vårt intryck under resan var att det finns nån sorts parkeringsplatsmaffia som breder ut sig i Sverige, där man vid minsta tabbe tar sig friheten att ta ut hutlösa böter.

  SvaraRadera
 11. Men hallå!
  Nu får vi väl sansa oss lite. Har använt dessa appar och Göteborgs kommuns app i många år och direkt svårt kan man väl inte påstå att det är. Däremot överskådligt och lätt att justera tiden. På den tiden man drog kortet hände det mig flera gånger att jag glömde checka ut, helt och hållet mitt eget fel men det var inte billigt. Mynt blir ju alltmer sällsynt och lockar väl ingen till centrum.

  SvaraRadera
 12. Måste ändå undra hur ni som ständigt klagar på parkering och diverse appar fungerar och tänker och inte klarar av att parkera med dessa.Många av er har säkert klarat av att skapa ett Facebook konto utan problem. Ni kommenterar till höger och vänster i bloggar och andra sociala medier ändå kan ni inte använda en enkel app för att parkera erat fordon. Klara ni av att framföra ett fordon med allt vad det innebär ,försäkra, boka besiktning,service,byta däck, tanka Hur gör ni då? o.s.v .En helt annan sak hur gör ni i dessa deklarationstider?.Deklarerar ni på nätet via telefon eller åker ni ner i sista stund till skattemyndigheten och lämnar deklarationen till någon i varselväst som tar emot den och lägger den i brevinkastet.Tur att det är en gratis p-ficka där dock tidsbegränsad .Lycka till i framtiden med era parkeringsproblem och appar.Eller var det bättre förr? .Jag vet inte för jag var inte med då.Utvecklingen går framåt kära vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utvecklingen framåt snart har du en banan i höger näve där du kan styra alt med jag ser framåt detta.

   Radera
 13. Här ovan sägs att SMS-park fortfarande funkar. Det gör den inte, den upphörde igår fredag efter en tid parallellt med nye ägaren Easypark.
  Håller med Gunnar om att Easyparks karta är dålig. Rentav opålitlig, man riskerar att checka in på annan P-plats än där man står = risk för böter TROTS att man gör rätt för sig. Erik O

  SvaraRadera
 14. Det finns en annan kanonbra lösning.
  Ta bussen.

  SvaraRadera