2021-04-29

Bräcke vägskäl

Fotot är taget från Idaberget. Klicka på bilden för att zooma in.

I förgrunden hade I 17 hundgårdar när jag växte upp. Senare blev det förråd som på bilden. 

Idag är byggnaderna rivna och här är ett gigantiskt förråd av sprängsten från Tavelberget. Stenen skall troligen användas till att bygga rondellen vid Västgötavägen som inleds i dagarna.

På den här bilden är viadukten över järnvägen vid Bräcke vägskäl byggd. Tidigare passerade man järnvägen på en övergång till vänster utanför bilden. Vid den övergången fanns det då en banvaktsstuga.

Uppe till vänster i bild ligger ett vitt hus på berget. Där ligger idag Blomsterlandet. Vägen till höger där lastbilen kör är Västgötavägen/väg 44.  //

3 kommentarer:

  1. Rakt fram i bilden ser vi Beijer byggmaterials lager och kontor byggt 1960. Tiil vänster om Beijer Steenes villa, som sedermera övertogs av Uddevalla lastbilcentral. Georg Myrström

    SvaraRadera
  2. Jag grunnade på vad det var för grotta mitt i bilden men insåg snart att det är Herrljungabanan i sin ursprungliga sträckning.

    SvaraRadera
  3. Tror att det är min pappas Volvo Pv som står i förgrunden och ”målarns” folka. Pappa jobbade där i perioder med att reparera typ släpvagnar. Jag brukade cykla dit och hälsa på. Vill minnas att det kallades Baggeby men det kan vara helt fel.

    SvaraRadera