2020-12-10

Uddevalla kommuns jämställdhetspris går till Jienny Gillerstedt

 

Foto Sebastian Thorén Pressmeddelande Uddevalla kommun. 

Uddevalla kommuns jämställdhetspris 2020 går till Jienny Gillerstedt, utställnings- och programansvarig på Bohusläns museum. Priset delades ut vid kommunfullmäktiges sammanträde igår onsdag.

Jämställdhetspriset består av 10.000 kronor samt ett diplom, som överlämnades av kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson. Beslutet om jämställdhetspriset har fattats av personalutskottet.

Motivering till Uddevalla kommuns jämställdhetspris 2020:

"Jienny Gillerstedt nomineras till jämställdhetspriset för sin forskning kring modiga kvinnor från Uddevalla och Bohuslän. Med sitt jobb håller hon och hennes arbetsgrupp på att skriva om Uddevallas historia. Ett arbete som under 2021 (100-årsjubileum för kvinnlig rösträtt i Sverige) är tänkt att leda fram till utställningen Mod som lyfter alla dessa kvinnor som byggt vår stad. Men som tills nu helt glömts av.”

- Jag är oerhört tacksam över denna utmärkelse som är den finaste utmärkelsen jag kan tänka mig. Priset är ett bevis på att mitt mångåriga arbete har gett ringar på vattnet. Ett bevis på hur viktigt det är att belysa och arbeta för att lyfta fram den bortglömda lokala kvinnohistorien och på det sättet få ett mer jämställt historiemedvetande, säger Jienny Gillerstedt.

Uddevallabloggen ber att få gratulera!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar