2020-12-13

En annan regementsnedläggning

Insänt av P-O Andreasson.

God morgon ! Fick en tanke när jag såg ditt senaste blogginlägg om
nedläggningen av I 17. Jag var med när A 2 lades ner i Göteborg. Den 16:e
mars 1962 firades detta med en stor parad från Gustaf Adolfs torg till
Götaplatsen. Det var mer eller mindre en folkfest som synes. Mitt kompani
syns på bilden så jag står mitt i gruppen.
Svunna tider !
P-O

Ja, minsann. 30 år innan I 17 lades ned. Några av befälen från A 2 började tjänstgöra på I 17. Bror Hansson, Erik Peterström och Allan Grahn minns jag mycket väl. Kanske fanns det ytterligare någon?  //

2 kommentarer:

 1. Om jag inte minns fel var Kapten Bror Hansson komp.chef på livkompaniet när jag ryckte in där mars -67, öfur Allan Grahn var plutonsbefäl på pcs tillsammans med Björn? Sörensen-Ringi, plutonchef och Sten Agnholm; en granne i "61:an, som stf.

  Göran Nilsson

  SvaraRadera
 2. Stämmer! Bror Hansson tog över Plutonchefsskolan efter Roland Wahlström
  som vi hade som kompanichef 1965 - 1966. Vi hade även Bo Sandell,
  Karl-Edvard Strandberg, Bengt Holmkvist, Assmo och Lingborn på kompaniet.
  Claes Skoglund var regementschef.
  (Fast, som någon sa, vi hade inga förnamn på den tiden)

  Lasse T

  SvaraRadera