2020-12-18

Kattjakt på Gustafsberg med dråpligt slut

Igår kväll blev jag uppringd av ett par som hade gått förbi Gustafsbergs både igår och i förrgår. I förrgår hade de lagt märke till en död katt som låg på ett ställe. När de igår åter gick förbi så låg den döda katten kvar och då kände de att de behövde åtgärda detta och så ringde de till mig.

Jag lyssnade när de försökte beskriva för mig var katten låg, men blev inte klok på var de menade. De var själva inte så hemma på vad de olika husen kallas. Till slut kom vi fram till att det antagligen var i närheten av Skolhuset.

Jag bestämde mig för att gå ut och leta och ta hand om kattkadavret. Jag tog med mig en ficklampa, en sopsäck och tog på mig plasthandskar då jag ju sannolikt behövde ta i kattkadavret. Det ösregnade och var kolsvart ut. Ja det är faktiskt mörkare än normalt då flera av gatlyktorna har slocknat och vi väntar på att Uddevalla Energi skall komma och byta ut dem.

Med ficklampan svepte jag runt mellan husen men efter ett idogt letande runt Skolhuset och de närmsta husen fick jag efter dryga 45 minuter återvända till stugvärmen i hemmet.

Jag ringde till paret och sa att jag inte kunnat hitta katten. Jag försökte närmare reda ut var de gjort iakttagelsen. Det gick så där. Jag frågade då vad det var för färg på katten? Vi har två katter som mer eller mindre bor på Gustafsberg. En röd och en vit som vi ser ofta. Nej det var ingen av dem. Denna var svart-vit och ganska liten. Den låg på en trappsten vid en dörr. Och nej de hade inte varit framme vid katten men tyckte det var synd att den låg där utan att någon tog hand om den döda katten.

Då brast det för mig då jag insåg vad de menade. Jag skrattade så att jag knappt kunde prata.

Här har vi katten. En prydnadskatt som ligger framför grannens dörr sedan flera år.
Den börjar bli lite luggsliten efter alla år. Och nu när jag tittat närmare ser jag att den också har tre ungar som diar den.

Jag skickade de här två bilderna till paret idag och fick till svar: "Hej! Tack för allt besvär! Det blev ju ändå en rolig historia av det hela. Vi är så glada att katten inte "var död". GOD HELG PÅ ER!"  //

1 kommentar:

  1. Ett drama med ett bra och lyckligt slut. :-)

    SvaraRadera