2020-09-16

På lördag öppnar Bohusläns museum stora utställning Vi fåglar

Från Bohusläns museum.

På lördag öppnar vår stora utställning där fåglar som häckar i Sverige eller passerar Sverige är huvudpersoner. Här intar vi fåglarnas perspektiv och deras berättelse i vad som kommer bli en humoristisk, tankeväckande och rolig utställning för såväl barn, unga och vuxna. Alla har vi någon relation till våra vingbärande vänner och nu har du chansen att bekanta dig mer med deras värld.
Lördag 19 september invigning Vi Fåglar:
13.00 Invigning
Museichef Annette Prior hälsar välkomna.
Utställningsproducent Sofie Henryson berättar om utställningen Vi fåglar.
Anders ”Widde” Wirdheim, journalist, fågelskådare och känd från Pippipodden inviger utställningen tillsammans med Fågel-Janne dvs. Jan Uddén från Bohusläns museum.
Elever från Bokenässkolan underhåller med sångframträdande.
Plats: Hyllan
15.00 Folk och fåglar
Anders Wirdheim mångårig fågelskådare, journalist och tidigare informationsansvarig på BirdLife Sverige och numera känd från Pippipodden. Han pratar om relationerna mellan människor och fåglar genom historiens gång. Varför har vissa fåglar betraktats som heliga i en del kulturer, alternativt orena som i Bibelns tredje Mosebok? Hur kom det sig att ett chokladmärke valde en av världens mest motbjudande fåglar som symbol? Och varför tämjde människan djungelhönan? Var det för köttets eller äggens skull – eller handlade det snarare om spel och dobbel?


Läs mer här: https://www.bohuslansmuseum.se/utstallningar/vi-faglar  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar