2020-09-08

Musikpaviljongen I 17

Javisst var det musikpaviljongen på I 17 på den förra bilden. Här höll regementets musikkår till så länge den var just en militär musikkår. 1976 blev den regionmusikkår och flyttade till Skolhuset på Gustafsberg. Mitt kontor i Skolhuset var under regionmusikkårens tid notarkiv.
Och så här ser det ut idag. Förklaringen är att regementet omvandlades till flyktingförläggning direkt efter regementets nedläggning 1992-06-30 I början av april 1993 blev jag tidigt på morgonen uppringd av Christer Lindgren på Bohusläningen som berättade att musikpaviljongen brunnit ner under natten. Så småningom blev det utrett att branden var anlagd. Det var en av flyktingarna som genom att placera ett par bildäck mot dörren lyckats få fyr på dem. Det var en hel del spänningar bland flyktingarna från forna Jugoslavien.
Och nu är stengrunden förvandlad till en skräpig rökruta. Trist!  //

4 kommentarer:

 1. Kanske svävar ut lite med denna kommentar.
  I musikpaviljongen höll nog min morfar till. Han var musikfanjunkare på I17. Spelade trumpet i musikkåren. Senare var han pianolärare. Han bodde på Västgötavägen 37 och hade elever i lägenheten. Han hette Gösta Åkerberg. Född 1903 död 1996.

  SvaraRadera
 2. Salongsorkestern spelade på hotell och i kyrkor på 30-talet under
  dirigent C.Nordins ledning.Din morfar Gösta Åkerberg spelade trumpet
  i orkestern som var mycket kända på 30-talet.Det var flera musiker från I 17
  som spelade med i Salongsorkestern.Din morfar höll till i Musikpaviljongen.
  Mvh.Bill R

  SvaraRadera
 3. Citat "Det var en av flyktingarna som genom att placera ett par bildäck mot dörren lyckats få fyr på dem. Det var en hel del spänningar bland flyktingarna från forna Jugoslavien." Tyvärr har det väl inte blivit så mycket bättre under de 28 åren som gått sedan detta inträffade? Enda skillnaden är att det inte är jugoslaver som är problemet numera
  /Roland

  SvaraRadera
 4. Migrationsverket borde betala en återuppbyggnad.

  SvaraRadera