2020-08-11

Landbadet öppnar igen

Politiken fick gripa in då ett tjänstemannabeslut stängde landbadet, som nu öppnar igen.

Så här skriver Annelie Högberg (S), ordförande i Kultur och Fritidsnämnden, på Facebook:

Fanns inget beslut från oss politiker att stänga denna veckan. Däremot har vi givit uppdraget att öppna igen. Vi har en bra dialog mellan politiker och tjänstepersoner och personal som snabbt fixar detta.
I morgon öppnar badet igen och har öppet sommarlovet ut. Kiosken kommer tyvärr vara stängd.
Vänliga hälsningar
Annelie Högberg (S)
Ordf. Kultur och Fritidsnämnden.  //


3 kommentarer:

 1. Fick höra en historia som gick ut på att u-a kommun under förra året fick kritik för att ha påbörjat spolning av blivande isbanor alldeles för sent.
  Nu tänkte tjänstemännen vara ute i god tid och börja spola flera av ytorna redan kommande måndag.

  Jag tog det som en rolig historia berättad som ett skämt. En av många, som beskriver u-a kommuns lite misslyckade rekrytering av tjänstemän.

  Men handhavandet av landbadets öppethållande och den otur ansvarige tjänsteman hade när han/hon tänkte, undrar jag om spolningen kanske är tänkt att börja på måndag?

  Thord G.

  SvaraRadera
 2. Tur att någon tog sitt sinne till fånga och räddade situationen från ett beslut bortom all sans och vett. När jag gick i gymnasiet, vilket är en hel del år sedan nu, minns jag att jag till och med kunde cykla till Landbadet för ett bad flera veckor in på höstterminen.
  Men det klart, då fanns där både värme i bassängerna och ett hopptorn med dess bassäng, på dess forna glansdar.
  Med tanke på ansträngningen som gjordes från allra första gången det byggdes, kontra vad som skulle krävts när man nyligen tog beslutet om att inte ha värme och fylla igen istället för att renovera även hopptornet och dess bassäng, så känns det trots allt synd. Å andra sidan rev man inte anläggningen helt vilket hade varit totalt obegripligt. Som utflyttad från Uddevalla ser man kanske på saker och ting med andra ögon när man är på besök hemmavid, vilken fin anläggning detta ändå är, det är lätt att man kanske blir "hemmablind".

  SvaraRadera
 3. Mycket bra och snabbt öppnat igen!!!
  Men håller helt med anonym 15:55
  Ett sånt fint läge att kunna ha ett komplett bad på.

  SvaraRadera