2020-03-04

Gustafsberg - Platsens berättelser

 
 Just nu pågår ett intensivt arbete med att sätta upp nya informationsskyltar på Gustafsberg. Det är Destination Uddevallas Leader-projekt (EU) som går mot sin fullbordan. Projektledare har varit Nathalie Kereki Bohlin som jobbat i projektet ungefär ett år.
Och idag började företaget "Slutagräva" att sätta upp de nytillverkade skyltarna som här markeras med de blåa prickarna. Det blir alltså drygt 20-talet nya skyltar som berättar om de historiska platserna på Gustafsberg.
På skyltarna kan man läsa om platsens historia både på svenska och engelska. Vill man ha en fördjupning av texten kan man skanna in en QR-kod i sin smartphone och läsa vidare.

Destination Uddevalla är således projektägare men det har varit flera inblandade i projektet. Gustafsbergsstiftelsen förstås, Bohusläns museum och Uddevalla kommuns tillväxtavdelning har varit representerade i projektet. Arbetena beräknas vara klara lagom till helgen så då kan man beskåda de nya skyltarna.

Och nu fortsätter projektet med ett tillägg som fått namnet "Doktor Marins ordination". Det omfattar att markera och röja nya stigar och vandringsleder inom Gustafsbergs natureservat. Självklart finns Sjörövargrottan och Knapes utsikt med som anhalter på marschen. Detta projektet beräknas vara klart lagom till turistsäsongen.  //

2 kommentarer:

 1. Hej Gunnar! Läste det här om stigarna, jättefint! Kommer ni att bygga upp tidigare stigar eller "hitta på" nya? Jag personligen saknar verkligen den gulvitmarkerade leden, som försvunnit efter hand iom kalhyggena mot Lindesnäs, Knapes utsikt till Gläntan och bort mot Hålan. Det vore kul om den återställdes.

  Mvh
  Linda

  SvaraRadera
 2. Kunde dessa skylttexter tryckas upp i pappersformat också så att man kunde köpa en liten folder tex på Vandrarhemmet och Snäckan undrar
  Inger Zetterberg Nilsson

  SvaraRadera