2018-10-02

Lita inte på Google Maps

Om man använder Google Maps för att ta sig från Uddevalla till Gustafsberg så väljer Google Maps den här vägen. Jag har försökt en längre tid att få Google Maps att ändra på detta men tyvärr händer inget. Man får genast ett mejl som tackar för att man hjälper till att förbättra appen. Sedan händer absolut ingenting.

Om man åker Göteborgsvägen mot Gustafsberg så visar exempelvis den brun-vita skyltningen att man tar av till höger och in i Gustafsbergsallén. Men inte Google Maps. Gustafsbergsallén finns inte "på kartan" skulle man kunna säga. Istället får man fortsätta Göteborgsvägen till Bratteröd och sedan över Groheds mosse  till Grohed. Där svänger man av till höger och in på gamla vägen mot Hässleröd. Den vägen är en "icke allmän väg" och sedan något år tillbaka finns det nio fartgupp på vägen.

Spelar detta någon roll? Ja, förvisso. Jag har flera exempel på sådana som skall till Gustafsberg och luras in på Hässlerödsvägen med sina fartgupp. Senast i går kom en husbil nerför Oxeskallebackarna på sin väg mot Gustafsberg. Det visade sig att föraren kört efter Google Maps. Detta händer ofta och helt i onödan.

Från Uddevalla är vägen till Gustafsberg 10 kilometer längre med Google Maps.
Då är appen HERE betydligt pålitligare. Men hur skall man få Google Maps att ändra på detta? Någon som har en idé så hjälp gärna till!  //

4 kommentarer:

 1. Here är föredetta navtech som har anställda i alla länder som kör runt på riktigt o kollar upp. Samma kartor som i Garmin GPS. Google har väll sett var sina användare kör o en det kör som stolpstott :D hos Here maps kan du rapportera fel så använd Here we go så får du bra navigation.

  SvaraRadera
 2. Apples navigation gör också rätt.

  SvaraRadera
 3. Hej Gunnar, nu har jag också skrivit till Google. Från mig i Köperöd visas cykel- och gångväg rätt till Gustavsberg, men bilvägen visar över Grohed. Jag har fått igenom kartändringar tidigare, vi får se hur det går den här gången.
  Mvh Gunilla H

  SvaraRadera