2018-10-07

Fortfarande dyker det upp minnen från det nedskjutna tyska planet

Insänt av Anders Olofsson:

"Hej!
Min pappa som var 12 år 1940 och bodde i Norra Bräcke hittade en liten del av det nedskjutna planet och behöll det som souvenir. Han gick bort 1999, och nu är det jag som har flygplansdelen. Ingen vet vad delen är för något men du kanske kan hjälpa mig med det? Bifogar bilder.
Min pappa berättade också en historia när jag var barn om att en man i trakten fått tag i ett par fina stövlar från det störtade planet. Han placerade dessa i sin vedbod av någon anledning som jag inte minns. Efter en tid började det lukta ruttet av stövlarna, och det visade sig att en halv fot satt kvar i en av dom, så det var bara att kasta stövlarna. Ingen trevlig historia, men det är såna man minns från barndomen.
Med vänlig hälsning
Anders Olofsson"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar