2018-09-13

Rätt domare till rätt match

P O Andreasson
Wolfgang Samuelsson
Karl-Erik Nilsson

Insänt av P O Andreasson:

Året var 2006.

Fotbolls VM skulle gå av stapeln i Tyskland. Sommarhemsskolan i Uddevalla , där min fru Barbro arbetade, genomförde ett ” projekt ” under våren med tema ” Gå till Berlin ”.

Man uppmanade klasserna att använda skolans motionsspår för att samla tillräckligt många meter genom att gå eller springa och sedan se om man tillsammans kom till Berlin. Det gick bra för man kom till Berlin och halvvägs tillbaka till Uddevalla.

I slutet av terminen genomförde man en klassturnering i fotboll också. Klasserna bestämde vilka länder de skulle representera. Eleverna ritade flaggor och satte på sina tröjor.

När allt var klart kom frågan vem som skulle döma turneringen. Undertecknad , distriktsdomare div 4, blev tillfrågad och ställde givetvis upp. När man pratade om detta kom Simon och hans kompis Filip i åk 2 att höra domardiskussionen. De undrade då om inte Simons farfar kunde hjälpa till liksom Filips pappa?

Simons farfar heter Wolfgang Samuelsson och har varit flerfaldig allsvensk domare i fotboll på 1960 och-70 talet. Filips pappa heter Karl- Erik Nilsson och är flerfaldig internationell domare och i dag Svenska Fotbollförbundets ordförande. Resultatet blev att denna lilla skolturnering på grusplanen bakom gymnastiksalen dömdes av oss tre. Man brukar ju tala om rätt domare till rätt match och det kan vi väl säga stämde i det här fallet.

Med domarhälsning
P-O Andréasson  //

1 kommentar:

  1. Tack för en härlig berättelse.Roligt minne och klart att barnen ville ha sin far och farfar som domare. Trevlig läsning.

    SvaraRadera