2018-08-20

Westbo Mässingssextett uteblev medvetet från spelningen på Gustafsberg. Uppdatering.

Nu visar det sig att Westbo Mässingssextett inte alls hade tänkt komma till Gustafsberg och den inbokade spelningen här. De struntade alltså medvetet i överenskommelsen med mig och drog den förväntansfulla publiken på Gustafsberg vid näsan. Jag har aldrig varit med om maken.

I ett försök att bringa klarhet i vad som hände mejlade jag till sextettens representant N N och frågade vad som hände?

N N svarar idag så här: "Att vi avskrev Gustavsberg som spelplats denna helgen berodde på att jag efter att jag hade fått kontakt med krögaren i slutet av juli fått reda på av honom att verksamheten upphört för säsongen och att inga bokningar fanns för den helgen. Han tyckte att de var tråkigt att vi inte hade fått reda på detta och bad om ursäkt."

Man har alltså medvetet avskrivit Gustafsberg som spelplats utan att meddela mig som gjort överenskommelsen med dem. De har uppenbarligen inte förstått konsekvenserna av ett sådant agerande. Och vad har krögaren med det hela att göra? Det har hela tiden varit klart att badrestaurangen är stängd på söndagar och det har ju inte med saken att göra. Det visar inte minst intresset från den församlade publiken som blev oerhört besvikna.

Och varför skulle krögaren be sextetten om ursäkt? Krögaren har aldrig haft med denna spelningen att göra. Jag pratade med honom idag och han känner inte igen det som N N anför.

Sent igår kväll och idag stod det klart för mig att de istället spelade i Lysekil kl 13, dvs samma tid då de skulle ha spelat på Gustafsberg.

Nej Westbo Mässingssextett, detta har ni misskött å det allra grövsta. Det finns ingen ursäkt för ert agerande!  SKÄMS!!!

UPPDATERING 2018-08-24

Jag har nu haft kontakt med en annan av spelemännen i mässingssextetten och han beklagar djupt det inträffade. Det finns en förklaring, bl a var huvuddelen av sextetten inte informerade om att det stod en publik och väntade på Gustafsberg. Vi hade ett bra samtal och jag blev glad för att han ringde upp mig. De vill på något sätt försöka att gottgöra det inträffade, kanske på Gustafsbergsdagarna 2019?  //

4 kommentarer:

 1. En sådan blåsning skulle straffas med gatlopp i bara mässingen!

  Lars Barkman

  SvaraRadera
 2. Mycket dåligt. Respektlöst.

  SvaraRadera
 3. Hej !.
  Har en Bb-kornett och en Eb-kornett jag vill bli av med, ni som skall utöka !. Hör av er !.
  Med vänlig hälsning, Bo Eriksson
  0708-301279

  SvaraRadera