2018-08-05

Besvärlig skogsbrand söder Uddevalla

 Kl 12.57 gick larmet från SOS Alarm. En husbil och två personbilar hade kolliderat i närheten av Bratterödsmotet på gamla E 6:an. Husbilen antändes och blev helt uppbränd. Elden spred sig till den omkringliggande terrängen och snart var en stor skogsbrand igång.

Helikoptrar kallades in då terrängen minst sagt var svårframkomlig. Det sas inledningsvis att det var två tyska och en svensk helikopter som senare fick förstärkning. Den här helikoptern flög fram och tillbaka till brandplatsen från en liten tjärn vid Hässleröd till brandplatsen strax sydväst Bratterödsmotet. Det var en skicklig helikopterförare, troligen tysk, som manövrerade denna. Jag tog tiden från det att vattenbasken träffade vattenytan till nästa gång den gjorde det. Det tog mindre än två minuter. Otroligt!
Polisen hade fullt sjå att att spärra av så att trafikanterna inte åkte in i brandområdet.
Någon sa att en sådan vattenbehållare tar en kubikmeter vatten.

Polisen har uppdaterat sin hemsida flera gånger i dag:

Kl 17.15
Enligt Räddningstjänsten är branden ännu inte under kontroll. Räddningstjänsten arbetar intensivt med att begränsa dess spridning. Bland annat med hjälp av helikoptrar som vattenbombar i området.

Kl 18.20
Läget är oförändrat. Vattenbombning pågår enligt uppgifter från polishelikopterna.

Kl 20.05
Enligt uppgift är det inga öppna lågor längre. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå i ca 2-3 dygn framöver. 26 personer är evakuerade från området- 2-3 helikoptrar vattenbombar i området.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar