2018-08-03

Papperstidningsprenumeranter får åka miltals för att få tag på Bohusläningen

Det har blivit allt kostsammare och därmed svårare för Bohusläningen att nå sina papperstidningsprenumeranter. Chefredaktör Ingalill Sundhage har själv beskrivit dilemmat i sin krönika för en tid sedan då boende på landsbygden inte kunnat få lördagsutdelning.

En lösning som förordats har varit att skaffa en digital prenumeration. Då kan man läsa tidningen direkt på morgonen, ja till och med mitt i natten om man vill. Det förutsätter förstås att man har en okej mobil täckning vilket inte alltid är fallet långt ut på landet. Fortfarande är det dock många som vill ha en "riktig" tidning till morgonkaffet.

En boende i Ormestad på Bokenäset berättar för Uddevallabloggen att tidningen har uteblivit flera dagar och när hen kontaktat VTD (Västsvensk tidningsdistribution) har hen då uppmanats att hämta tidningen i en låda på Källdal efter kl 16. Det lär denna gången bero på personalbrist hos VTD.  //

4 kommentarer:

 1. Varför blir jag inte förvånad.

  SvaraRadera
 2. Sverige är på väg att "avveckla" sig. Inga kontanter,inga papperstidningar, tåg o buss biljetter,parkeringar ska fixas i mobilen.m.m. Tänk en dag när inte denna tekniken fungerar. Väldigt sårbart! (En reflektion)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr så är det inte bara bohuslänningen,hade samma problem med TTLEP så det är nog Stampen som är problemet😡

  SvaraRadera
 4. Ja helt rätt, Stampen är ett STORT problem!!!

  SvaraRadera