2018-06-02

Gustafsbergsföreningen 150 år

 Idag hade Gustafsbergsföreningen sitt traditionella tvåårsmöte på Gustafsberg. Samtidigt passade man på att fira föreningens 150-årsjubileum. 1868 bildades föreningen som då bestod av elever (pojkar) som gick på den gamla internatskolan. Den skolan upphörde 1924 och 1949 öppnade skolhemmet på Gustafsberg. Dagens jubilarer gick alla på skolhemmet som var i bruk 1949-1976.
Stämmoförhandlingarna leddes av ordföranden Bror Johansson som fick förnyat förtroende. Det här rummet är Konferensrummet i Skolhuset. Det var tidigare elevernas samlingssal där man höll på med diverse aktiviteter på kvällar och helger. Man kunde spela instrument, spela spel, lyssna på radio och grammofon etc.

Efter stämmoförhandlingarna informerade jag om dagens verksamhet vid Gustafsbergsstiftelsen innan det var dags att åka över till Villa Lindesnäs och där avnjuta en trerätters lunch.

Väl tillbaka i Skolhuset när alla hade åkt hem upptäckte jag att föreningens gästbok glömts kvar på bordet. Alla som deltog vid dagens möte har skrivit sina namn i gästboken. Men före namnteckningen står det en fin text som läsaren kanske kan tyda, men för säkerhets skull skriver jag av den här.

Den lyder:

TVÅÅRSSTÄMMA TILLIKA 150 ÅRSFIRANDE Å Gustafsberg 2018-06-02.

20-talet glada gossar samlades i Gustafsbergsskolans samlingssal, och trots intressanta mötesinlägg, så tror jag mångas tankar gick tillbaka 50-70 år.

I denna tråkiga lokal hölls spännande "skutt". Här tittade vi på den första TV-olympiaden från Rom. Alla tävlingar vi hade, och inte minst det gemyt och trevliga/hetsiga diskussioner  vi hade.

Tyvärr var luften fylld av rök från cigaretter och pipor samt den sura doften av snus. 

Med på mötet var även Ronald Johansson vars namn saknas i gästboken då den inte passerade honom.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar