2017-12-28

Nytt hårt slag mot GOLDEN HOUSE

Tidigt i morse råkade guldbutiken Golden House ut för ett nytt hårt slag. Två gärningsmän rev ner rullgallret framför butiken och tog sig in i butiken genom att krossa rutan i dörren. Övervakningsbilder visar hur de tog sig fram mot kassaapparaten men vände och flydde sedan larmet gått.

Det var den 31 augusti mitt på dagen som två rånare på moped rusade in i butiken och misshandlade innehavaren och plockade samtidigt på sig smycken och juveler för bortåt 1,5 miljoner kr. Jag var där liksom flera andra som jag berättat om här på Uddevallabloggen.

De två rånarna greps och kunde fällas med hjälp av bl a DNA-bevisning. De dömdes till fängelse och åklagare respektive försvarsadvokat har sedan domen avkunnades tre veckor på sig att överklaga domen. Den tiden har ännu inte gått.

Nu har jag läst både Uddevalla Tingsrätts dom och polisens 423 sidor långa förundersökningsprotokoll. I polisutredningen framkommer en delvis annan bild än den vi fått veta i medier om vad som hände den 31 augusti. Allt tyder på att de båda rånarna inte var ensamma om rånet. Polisen har i den tekniska utredningen kartlagt en omfattande mobiltelefontrafik mellan rånarna och flera andra personer i Uddevalla timmarna kring lunch den 31 augusti.

Rånarna kom tillsammans med dessa personer undan och samtliga åkte mot Göteborg på eftermiddagen både längs E 6:a och väg 45. På kvällen återvände flera av dem till Uddevalla för att leta efter stöldgodset som de trodde att de hade gömt. Det var deras misstag och det var då de åkte fast. Fem personer greps och tre av dem skulle komma att släppas

Polisen säger till Bohusläningen att de ser ingen koppling mellan rånet och morgonens inbrott, men jag undrar? Butiksägaren mår förstås väldigt dåligt att på nytt råka ut för kriminella individer.  //

3 kommentarer:

 1. Det finns en tydlig koppling mellan de flesta av den här sortens rån, inbrott och överfall.
  Men den får man lista ut själv för den får inte publiceras på något sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du lider av den åkomman kanske?

   Radera
 2. Vem hindrar att kopplingen inte får publiceras? Knappast Uddevallabloggens utgivare, eller?
  Vi som icke är lika skärpta som du __ och därför ej kan lista ut kopplingen __ vore rejält tacksamma om du bjuder på ett par ledtrådar.
  Erik O Ua.

  SvaraRadera