2017-05-16

Välbesökt idrottshistorisk berättarkväll

Ja, det blev en underbart underhållande berättarkväll om Uddevallas idrottshistoria på museet. Mycket tack vare PeO Andreasson som hade svar på det mesta. Det var också PeO som hade valt ut idrottsbilderna som visades.
 På frågan vilka som var på Rimnersvallen och tittade på VM-matchen mellan Brasilien och Österrike  i juni 1958 räckte så här många upp händerna. Då fick jag ändå inte med gruppen som sitter till vänster utanför bild. Nu 59 år senare sitter vi som var där på Bohusläns museum och tittar på bilder från matchen och berättar minnen. En häftig känsla!
Med ikväll var en rad goda berättare, som här Oddevoldaren Lars "Tigern" Aronsson.
Nils Bergman berättade om sina Alfabilder. Man köpte en tablettask och i den låg en bild på en fotbollsspelare. Och man ville såklart få ihop till sitt favoritlag så det blev att köpa många tablettaskar.
Här har Nils samlat Oddevoldare på Alfabilder. Känner du igen dem?  //

1 kommentar:

  1. Jag har kvar alla mina ca 300 . T.ex. Stig Andersson, Einar "Rönnskär",
    Sanny Jacobsson, Karl-Alfred Jacobsson, + Bengt "Fölet" Berntsson, Arne Arvidsson, Sigge Parling, Stig Tvilling, Hans Tvilling, Tumba, "Tjotta" Olsson, Kurt Liander, Kurt Hamrin, Jan Aronsson Degerfors, Kalle Svensson, "Nacka" Skoglund, Bl.a.
    Jan A.

    SvaraRadera