2017-05-15

Idrottsnostalgi på berättarkväll tisdag 16 maj

I morgon tisdag den 16 maj anordnar Bohuslän-Dals Idrottshistoriska förening en berättarkväll på Bohusläns museum med bl a undertecknad som konferencier. PO Andreasson och jag har letat fram idrottsbilder som den ovan. De två fotbollslagen är Bohusläningen och Kurirens "representationslag" 1937. Du kanske känner igen en och annan? Kommentera gärna i så fall.

Anledningen till berättarkvällen är att Bohusläns Fotbollsförbund i år fyller 100 år och vill uppmärksamma detta bl a på detta sätt.

Välkomna till Hörsalen på Bohusläns museum kl 18.30!  Fri entré!  //

5 kommentarer:

 1. Sten-Åke Meister2017-05-15 14:44

  Sittande, näst längst till höger är min far, Frank Olsson, son till skomakare Algot Olsson och hans fru Hedwig

  SvaraRadera
 2. I främre raden, i mitten, sitter min pappa Alf Nygren. Han var en trogen uddevallakamrat livet ut. Inget gick upp emot de blåvita. Några söner fick han aldrig, så det blev inga fler fotbollsspelare i familjen Nygren. I mitten av femtiotalet var det inte så vanligt med flickfotboll. Mina döttrat spelade lite fotboll, men handboll var och är mer populärt. Det skulle också morfar Affe ha gillat!
  Skulle gärna ha kommit till Bohusläns museum i morgon om det inte låg så långt bort. Tycker att du verkar ha så trevliga berättaraftnar och även stadsvandringar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Näst längst till höger min far Sven Lidman, då journalist på Kuriren senare på Bohusläningen.

  SvaraRadera
 4. Olle Lundgren2017-05-18 22:01

  Affe Nygren var en viktig person i Uddevallas fotbollsliv under 40- och 50-talet. Under 40-talet var han en mycket duktig målvakt i Kamraternas lag som då spelade i division 2 (motsvarande dagens Superetta) och på 50-talet var han en betydelsefull ledare för Kamraternas pojkfotboll.

  SvaraRadera