2017-05-29

Underhåll vinner man inga politiska poäng på

Ibland blir jag bara så trött när jag läser eller hör om nya spännande idéer från politiker och för all del även tjänstemän på kommunen. Stadens centrum skall piffas upp för en massa miljoner. Men hur ofta pratas det om sådant som vi redan har och som inte har underhållits på åratal?

Den här "fontänen" brukar jag stanna vid på mina stadsvandringar och berätta om hur länge den varit en skamfläck i centrum. För ett par år sedan var en av kommunens högsta tjänstemän med på en sådan vandring och han höll med om att något borde göras. Hände det något? Nej naturligtvis inte! "Fontänen" är fortfarande i ett bedrövligt skick och det var den förresten också åren 1986 - 1989 då jag bodde i grannhuset. På den tiden var det dock ändå några tunna vattenstrålar som dansade runt varandra.

Snart ersattes dessa med en duschmunstycke där vattnet sprutade rakt upp på sin höjd någon decimeter. Nu har sedan länge vattnet slutat att spruta men duschmunstycket är kvar. Och det ser ju bedrövligt ut!
För ett flertal år sedan apterades tre spotlights bland gatstenarna som skulle lysa upp statyn på Kungstorget. Det var väldigt vackert men under högst någon säsong. När jag försökte felanmäla att belysningen inte fungerade som det var tänkt sa man på kommunen att det var Uddevalla Centrumutvecklings ansvar och där svarade man att det var kommunens. Nu är alltså belysningen sedan länge bortglömd och tiden går.
Tidigare i år körde en bilist på skulpturen i Sörkälleparken. Och så här ser det fortfarande ut idag. Inget har hänt! Jo förresten, den bänken som samtidigt kördes sönder togs bort.

Skall det vara så här?  //

30 kommentarer:

 1. Vi är många som tänker som du
  Vad ska vi göra?
  /Med sorg i hjärtat -Jocke Persson

  SvaraRadera
 2. Verkar som om de nuvarande politikerna vurmar för storsvulstiga projekt i framtiden och betalar för dyra konsultarvoden för dessa, som ändå inte blir av de närmaste åren! Det medför ju att det inte finns pengar till att vårda kulturarvet i vår vackra stad med exemplen du Gunnar påpekar och det är beklämmande att det får förfalla som det gjort!!! Bedrövligt att de inte förstår sig på det estetiska och vackra! Hade varit vettigare att exempelvis skrota rivningen av husen på Bodele och satsat de pengarna det kostar att göra i ordning detta som syns i stadsmiljön!

  SvaraRadera
 3. Inte bara fontäner och belysning. Våra gator är i delvis uselt skick. Löpande underhåll verkar saknas. När något görs blir det att fylla hålorna med asfalt eller så lappar man och lagar, i värsta fall med oljegrus. Hur många meter ny gatubeläggning får man för en simhall?

  SvaraRadera
 4. Jag har i flera år vänt mig till olika instanser för att få en parkbänk placerad i anslutning till busshållplatsen "Nordanvindsvägen B", för att ha något att sitta på i väntan på bussen. Jag får inte ens svar på mitt önskemål. Allt verkar vara så besvärligt när det gäller småsaker. Det är väl Parkinsons lag som gäller.

  SvaraRadera
 5. Miljoner slängs ut på att ta fram visioner, konsulter, advokater, sammanträden i det öändliga ,,, tänk om man istället använt dessa pengar till att underhålla det vi har vilken fin stad vi då hade haft! Skulle vara intressant att få fram dessa summor som man bara slänger ut till ingen nytta för oss skattebetalare!

  SvaraRadera
 6. Vintern 2014-2015 renoverades Järnbron. Nytt ytskikt skulle det bli så fort vädret tillät. Har inte hänt ännu...

  SvaraRadera
 7. Tragiskt. Skäms över sin stad ibland...

  SvaraRadera
 8. Det är ett Enormt slöseri i kommunen. Tjänstemän, konsulter, politiker frossar samtidigt som man inte klarar av grundläggande underhåll.

  SvaraRadera
 9. Ja väldigt tråkigt att det ser ut som det gör. Det blir sämre och sämre för varje år. Kanske behövs nån ny som bestämmer och som har känsla för vår fina stad!!

  SvaraRadera
 10. Kommunen saknar känslan för underhåll!!! Ex är många. Parkerar ofta vid Bodele för en promenad till Gustavsberg. Parkeringen där är bedrövlig med stora hålor. Varit så länge. Lite grus att fylla ut med kan det va då svårt. Måste ju va fler som sett detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra! Lättja förstör.

   Radera
  2. Solveig Thulin2017-05-30 21:47

   Jag ser eländet varje dag från mitt fönster. Brf Jazzen har också varit i kontakt med kommunen angående dammen. Enligt vad jag hörde fick man till svar att dammen kommer att åtgärdas men att man inte vet om det blir i år!

   Radera
  3. Våra S politiker har fullt upp med att fantisera om visioner som kostar skattebetalare massor av pengar. Underhåll av det vi har finns inte med på deras agendor.

   Radera
  4. Fanns något Destination Uddevalla, finns det kvar och vad gör denna? Fanns också en halvtidstjänst för kommunen med kontor på Trädgårdsgatan för utveckligen.. vad händer?

   Radera
 11. Jag håller med ovanstående. Vägen och parkeringen vid Bodele är i bedrövligt skick! Vi har också en damm vid Kongressgatan som stått tom utan vatten i flera år nu. Vi som bor i närheten saknar vattenblänket och undrar varför den inte fylls!?

  SvaraRadera
 12. År efter år och inget händer. Vad sysslar ansvariga med??

  SvaraRadera
 13. Bra att du påpekade detta. Tänk så mycket fint vi har i vår stad. Håll ordning på det vi har. Saknar verkligen våra vackra fontäner med vatten. Andvänd våra skattepengar. Ju längre tiden går ju mer förfallet blir det. Se på husen på Bodele.

  SvaraRadera
 14. Vi är många som önskar att Gunnar Klasson går in i politiken. En man av folket som klarar av att styra och skapa ordning. Känns som Uddevalla är ett sjunkande skepp. Jag röstar på dig Gunnar!

  SvaraRadera
 15. Bra förslag om Gunnar i politiken. En person med ögonen öppna. Min röst på dig.

  SvaraRadera
 16. Undrande uddevallabo2017-05-31 18:46

  Tragiskt och ledsamt.. Samtidigt undrar de som bestämmer varför människor och företag väljer bort centrum??

  SvaraRadera
 17. Tror faktiskt Bodeleparkeringen ägs av Gustafsbergsstiftelsen Eller hur Gunnar Klasson.

  SvaraRadera
 18. Idag åtgärdat!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det som är åtgärdat??

   Radera
 19. Å nej då! Då hade där inte funnits några gropar. Det är kommunens mark.

  SvaraRadera
 20. Ring till gata och park chefen och fråga varför de har blivit sämre.

  SvaraRadera
 21. Ops ska snart åka till Bodele för en promenad. Ska bli trevligt att åka in på parkeringen om den nu är åtgärdad.
  Hjälper tydligen att skriva här på Gunnars blogg!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den var inte åtgärdad. Jag har kollat!

   Radera
  2. Igår fungerade fontänen vid Hanssonska bron och dom hade lagt tillbaka stenplattan i Sörkällefontänen. jag pratade med en parkarbetare där som sade att dom hade pratat om det på morgonen och att de snart skulle släppas på vatten där.

   Radera
  3. Det var åtgärdat Gunnar hade inte kollat....

   Radera
 22. Varför ska man anställa nya chefer som inte är från våran egen stad. Dom kommer hit och jobbar sedan åker dom hem. De var bättre när Agneta Johansson var chef. Usch vad de ser ut i våran stad.

  SvaraRadera