2017-05-14

55 år sedan realexamen för 5:5 e Känner du igen någon av dessa nu 70-åriga gentlemen? Vi tog realexamen 1962 och tillhörde den busiga pojkklassen 5:5 e. Igår träffades vi på Skarsjövallen och inledde jubileet med att titta på matchen Ljungskile SK - Landskrona BOIS. (Det var faktiskt första gången för mig på denna arena!).

Detta var tredje gången vi anordnade en klassfest och det är klart att skaran tunnas ut med stigande ålder. Men vi var 18 stycken igår, några hade fått förhinder och ett par har avlidit. Annars är det förunderligt att träffas och uppleva att tiden stått stilla. Vi känner oss ju inte ett dugg äldre idag. Fast det är klart att det blev mycket prat om barnbarn och barnbarnsbarn varvat med minnen från skoltiden. Som till exempel när en klasskamrat sparkade av smalbenet på en annan så att det small högt. Jag kan fortfarande höra smällen mitt på Samnerödsfältet.
Att vi var på Skarsjövallen hängde förstås ihop med att LSK:s ordförande Erland Holmdahl är en av jubilarerna och givetvis ville han visa upp sin förening och arena med fotbollsmatchen LSK - Landskrona BOIS.
LSK tog ledningen efter 12 minuter på straff, men så småningom tog Landskrona BOIS över spelet allt mer och vann till slut rättvist med 1-2. Vi satt alldeles bakom de båda lagens tränare och hade "nöjet" att höra dem vråla sig hesa med kommandon till spelarna ute på planen. Efteråt frågade vi LSK:s klubbchef Hannes Stiller om spelarna kunde uppfatta tränarnas kommandon under spelet? I allsvenskan hör man absolut inte ens vad de närmaste kompisarna skriker till varandra och då rakt inte tränarnas skrik, svarade Stiller. På Skarsjövallen igår med bara 400 åskådare är chansen förstås större.
Kvällen till ära hittade jag denna bilden med tjuvrökande klasskamrater på Facebook. Jag gör ett försök att känna igen dem.

Från vänster: Stefan Pettersson (?), Lars Munter (skymtar bakom Bertil Dahlström, okänd, Mats Haglund, Erland Holmdahl, Bengt Jansson, okänd, Björn Salomonsson (?). Rätta mig gärna om du upptäcker felaktigheter!  //

5 kommentarer:

 1. Hej ! Affären i bakgrunden hade ju tidigare namnet; Idoffs Speceri.
  När det var kö på Einars´sprang man upp till denna lilla affär för
  att köpa en munk eller två.
  Kjell-Åke

  SvaraRadera
 2. Hej
  Den anonyme bredvid Erland är sannolikt Bengt Jansson. Ingmar

  SvaraRadera
 3. Kul bild men det är tyvärr inte jag som syns till höger. Jag var ju kortast av alla.
  Björn S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kan vara jag längst till höger. Tolkade kommatecknet fel i bildtexten
   Björn

   Radera
 4. Jag håller med Ingmar, det måste vara Bengt Jansson

  SvaraRadera