2015-08-15

Dagen A som i Auktion

Så var då den stora dagen inne och tur hade vi med vädret. Jag vågar inte tänka på hur det skulle varit om det regnat med alla möblerna utomhus.

Gustafsbergsstiftelsens direktion beslutade för ett par år sedan att sälja ut det stora överskott av gamla möbler som fanns i magasinet och ladugården på Gustafsberg. Möblerna hade länge varit föremål för diskussion, långt innan de nuvarande direktionsledamöterna tillträdde. I den utmärkta boken "Gustafsberg - Sveriges äldsta badort" av Jacobovsky, som trycktes 1958 (!) finns ett kapitel om möblerna som avslutas med: "Det skick varuti möbelbeståndet nu befinner sig lämnar tyvärr en del övrigt att önska". Och möblernas skick har ju precis inte blivit bättre sedan dess.

Det var därför inte särskilt svårt att, efter konsultationer hos bl a Bohusläns museum, komma fram till att det vore bättre att sälja möblerna så att de kan komma andra till del.

Inför auktionen tog vi dessutom undan en del omistliga möbler och vi har därför ett stort möbelbestånd kvar.
Auktionsförrättare var Olle Silverehn med mångårig erfarenhet. Han ledde auktionen i sol och värme utan paus i fem timmar. En strong prestation som imponerade på publikum.
Men allt hittade inte köpare. Just de här stoppade sofforna lockade ingen.
Och inte heller de här möblerna hittade sina köpare.

En stor publik hade hittat till Gustafsberg och bland dem flera antikhandlare. Vi är förstås nöjda även om vi helst hade sett att allt hade sålts. Vi kommer därför de närmaste dagarna att göra ett nytt försök att sälja återstoden, men då inte genom auktion. Följ Uddevallabloggen så får du information om detta.  //

1 kommentar:

  1. Ja, Olle Silverehn kan ställa upp i vilket maraton som helst!
    Och en stor eloge till dem som hade ställt ut alla grejor så bra!
    Konstigt att blev pinaler kvar, hoppas även dessa hittar nya ägare senare.

    SvaraRadera