2013-08-29

Trafikolycka på stadsmotorvägen vid Bräcke

Insänt av Jan Aronson:

"Hej.
Kl 7.00 idag var det en bilolycka vid avfarten från Blomsterlandet och in mot Uddevalla.Vilka skador var svårt att se men en bil verkade vara illa tilltryckt och låg på sidan.
Långa köer bildades förstås.
MVH:Jan"

6 kommentarer:

 1. Har man väjningsplikt när man kör in på 44an eller är det kugghjulsprincipen som gäller?

  SvaraRadera
 2. väjningsplikt

  SvaraRadera
 3. Vid väjningsplikt brukar det finnas vägmärke, här finns inget!

  SvaraRadera
 4. Citat: " Anslutningen är en del av motorvägen och har i regel en accelerationssträcka på cirka 400 meter - här är det viktigt att du anpassar din hastighet så att den motsvarar den hastighet som den övriga trafiken har.

  Om accelerationssträcka saknas gäller väjningsplikt vilket då anges med vägmärket väjningsplikt."

  "Det är dock viktigt att förare i accelerationsfältet inte vänder på reglerna och förväntar sig att motorvägstrafiken ska ”lämna företräde” för honom eller henne. Att skickliga förare på motorvägen anpassar hastigheten för att underlätta eller kanske till och med byter körfält ska ses som en bonus, inte något man ska ta för givet."

  Du skall anpassa din hastighet till vägen du skall ut på! Det finns ingen "väjningsplikt" för trafik som befinner sig på motorvägen!

  Det finns så klart inte något hinder för en bilist att sakta in eller gasa på lite för att låta någon komma ut på motorvägen!!

  SvaraRadera
 5. Det där med att anpassa sin hastighet till att motsvara den som trafiken håller på vägen man skall ut på är intressant. Det är ju inte ovanligt att trafiken på motorvägen kör fortare än vad som är tillåtet. Då har man väll hamnat i lite av ett dilemma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalle B.. När det gäller att anpassa hastigheten får du göra det oavsett om de kör snabbare än vad du vill eller vad som är tillåtet eller lämpligt?

   Det DU skall tänka på i det läget är ju att komma ut i trafiken på ett säkert sätt?

   När du väl kommit in på den "riktiga" vägen får du ju i så fall sänka din hastighet, med koll på bakomvarande, till den hastighetsgräns som råder eller som du finner lämplig vid det tillfället?

   Radera