2013-08-23

Lindebergska huset invigt

Martin Hultberg och Björn Lindström

Idag var det stor invigningsfest av det Lindebergska huset. Ni minns väl historien? 1 maj 2011 brann det gamla Lindebergska huset ned. En stor tragedi för de båda ägarna Martin Hultberg och Björn Lindström. Men redan från allra första början deklarerade de båda att de skulle bygga upp ett nytt Lindebergska. Vägen fram till invigningen idag har varit allt annat än lätt men idag kunde Martin och Björn skörda frukten av sin möda. Och det var många inbjudna till kalaset.
Arkitekten Stig Karmalm som ritat det nya Lindebergska var givetvis på plats. Att han har lyckats väl kunde var och en beskåda idag.
Bland de inbjudna var Charlotte Lindeberg, Nenne Kihlborg och Lars Lindeberg. Nenne och Lars är barnbarn till husets förste skapare Uddevallas förste stadsarkitekt A H Lindeberg. Att de var förtjusta över att huset återskapats gick inte att ta miste på.
Och givetvis fick de inbjudna gästerna gå husesyn. Martin och Björn hade inte sparat någon möda när det gäller att inreda huset smakfullt.
Av byggfirman SEFA Byggnads AB fick ägarna den här presenten. Bilderna ramas in av ett källarfönster från det gamla huset.
Destination Uddevalla representerades av Nils Carlsson med hustru.
Visst är  det nya Lindebergska vackert!
Fyra företag kan nu bedriva sin verksamhet i det nya Lindebergska huset.

Uddevallabloggen ber att få gratulera till ett enstående hus och framför ett stort TACK för en strålande insats för Uddevalla stadsmiljö!  //

5 kommentarer:

 1. En STOR eloge till herrarna Martin Hultberg och Björn Lindström för deras storartade kulturella insats.
  Att när en katastrof var framme när branden tog en vacker byggnad i sitt famn, att dessa herrarna istället för att ersätta byggnaden med nåt annat modenrntm istället valde att återuppföra den gammal vackert byggnad men med modern technik och material.
  Herrarna Martin Hultberg och Björn Lindström borde få ett kultrell pris av Uddevallaborna.

  SvaraRadera
 2. Jag gratulerar och tackar. Ni måste få ett pris. Ett underbart hus!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt, Gunnar, att Du tog oss med på husesyn. Det har varit ett intressant byggprojekt som jag hoppas ger eko. Vi har ju det prestigefyllda Kasper Salinpriset. Det har Lindebergska huset gjort sig förtjänt av!
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart hus!

  SvaraRadera
 5. Irene Börjesson2013-09-02 16:26

  Eftersom jag jobbat som kanslist i den gamla huset, då benämnt USF-Gården, i 31 år 1976 - 2007 har jag väldigt mycket minnen därifrån och det var en sorgens dag då huset brann ner. Fantastiskt att det blivit återuppbyggt i den gamla stilen. Uddevalla kommun har väl ett byggnadspris som delas ut varje år och till det måste Martin Hultberg och Björn Lindström vara starka aspiranter.

  Irene Börjesson

  SvaraRadera