2013-08-27

Dramatiskt på Gustafsberg

Idag vid lunchtid blev det dramatiskt på Gustafsberg. Men det ser värre ut än det är. Föraren som stod på Snäckans balkong fick plötsligt se sin bil rulla ut över kajkanten och välta i vattnet. Tillrusande trodde att det var någon i bilen och kastade sig ner i det grunda vattnet. Som tur är blev det bara materiella skador.

Fyra timmar senare bärgades bilen.

15 kommentarer:

 1. Det är dags att bygga en sarg. Många ser dåligt och klarar inte av att backa mot ett stup. Halkan senare kommer skapa fler olyckor. Hjälp besökarna med det här Gunnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många som ser dåligt skall kanske hålla sig ifrån att köra bil.....??

   Per Fekt.

   Radera
 2. Om man är det minsta osäker på hur man kör och/eller parkerar utefter vattnet på Gustafsberg kan man ju använda den rejält tilltagna parkeringen uppe vid skolhuset. Där vill det mycket till för att komma så långt ut så bilen kommer i rullning. Fast man vet ju inte förstås men gräsmatta, träd och lite annat smått och gott kan ju stoppa färden ner i vattnet.

  Förslaget om räcke skulle garanterat leda till att barn och vuxna skulle hålla på att klänga på det och därmed drulla i vattnet bara för det. Lite självbevarelse drift skadar inte.
  Är det mannen i rosa skjorta som klappar om bilen kärleksfullt på bilderna som också äger densamma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Staket eller sarg är fult och det är tillräckligt med staket, nödraketer, stinkpinnar och pekpinnar i hjälm Sverige.

   Radera
  2. Nej, mannen i den rosa skjortan verkade bara vara med och hjälpa till. Det var ett ungt par som kom med bilen, ställde ifrån sig den utan att lägga i en växel eller dra handbromsen.

   Radera
 3. Själva grejen är ju att man skall kunna inmundiga räkmackan inne på Snäckan samtidigt som man kan följa hela hela händelseförloppet utanför och en sarg skulle genast förta spänningen och nöjet av det hela.

  SvaraRadera
 4. På den sista bilden har någon satt stoppklossar bakom bakhjulen.
  Kanske något som Snäckan kan hyra ut till besökande gäster.
  Eller en liten skylt med påminnelsen: "Du har väl dragit åt handbromsen?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen... att lägga i växel och dra handbromsen är väl något man lär sig redan i trafikskolan?! Och om man glömmer nåt så elementärt ska man kanske fundera över om bilkörandet kanske ska lämnas över åt andra.

   Jag hoppas verkligen det var skämtsamt skrivet?!

   Radera
 5. Det blir många liknande olyckor i framtiden. Ta ert ansvar och bygg ett staket. Ska det sluta med drunkning??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bevara Gustafsberg som det är. Sätt upp en varningsskylt och bättre belysning.

   Radera
 6. Vis av skadan så fyller man nu igen igen Bäveån med grus och sten.

  SvaraRadera
 7. Varför ska bilar överhuvudtaget få parkera vid Snäckan och, värst av allt, på grusplanen vid restauranten?
  Nej, sätt en skylt med texten "Endast genomfart för boende" på vägen direkt vid/efter uppfarten till den stora fina parkeringen vid skolhuset och tag helt bort parkeringarna nere vid vattnet. (Utom boendeparkeringarna.)

  Jag har parkerat på den stora parkeringen i flera år vid mina besök på Snäckan och restauranten. Det har gått bra.
  /JT

  SvaraRadera
 8. Misstänker att näringsidkarna på Snäckan o restauranten har en helt annan uppfattning! Tillgängligheten är mkt viktig i denna bransch!

  SvaraRadera
 9. Ställ bilen hemma och ta bussen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men bussen har ju slutat att gå för i år!

   Radera