2013-08-19

Husbilsförbudet vid Rödöns småbåtshamn

Bohusläningen skriver idag att husbilar ignorerar skylten om husbilsförbud vid Rödöns parkeringsplats. Förbudet "har dock inte hjälpt nämnvärt" skriver tidningen.

Det är direkt felaktigt och jag hävdar motsatsen då jag allt sedan skylten kom upp har konstaterat att husbilsägarna istället för att parkera på den stora parkeringen (bilden) har parkerat på den parkeringsplatsen där de FÅR parkera. Det är platsen närmast Lindesnäs brygga som är tillåten för husbilar. Där har det också vid flera tillfällen stått husbilar medan ingen har stått på parkeringen ovan.

Husbilarna på Bohusläningens bild utgör således ett undantag. De stod kvar i morse och dessutom hade det tillkommit en husbil. Jag var där och pratade med dem. Vi hade ett lugnt och sansat samtal och de lovade att de i fortsättningen skall stå där det är tillåtet att stå.

Däremot har vi konstaterat att strax efter att skylten om husbilsförbud kom upp så skedde åverkan på den så att den istället visade att det ÄR en husbilsparkering, dvs det röda strecket hade avlägsnats. Om det händer igen så finns det beredskap för det.  //

1 kommentar:

  1. Det hela är väldigt tråkigt och husbilsägarna gör sig ingen tjänst och istället bidrar till att ävrigt befolkning blir ännu mer anti-husbilar.

    SvaraRadera