2013-08-11

Norska katten Bajas återbördad till familjen

I morse vid niotiden kom Bajas matte Veronika från Norge till Gustafsberg för att göra ett försök att få tag i familjens katt som smet iland från deras båt för ett par veckor sedan. Bajas har varit synlig ett fåtal gånger under denna tiden.

Förhoppningarna att få tag i honom var väl inte så stora då vi träffades och diskuterade var han hade varit synlig och var han kunde tänkas hålla till. Vi pratade om att möjligen sätta ut en kattfälla med mat. För att inte störa mattes letande skiljdes vi åt men redan en halvtimme senare ringer en glädjestrålande Veronika och berättar att hon har Bajas. Han placerades raskt i en bur med mat för transporten tillbaka till Östfold.

Det var personalen på Snäckan som tog en fika innan öppnandet och fick se honom inne i buskarna. De förstod genast att det kunde vara Bajas och hämtade några godbitar mat för att försöka locka honom till sig. Det var inte lätt men det gick till slut.

En överlycklig Veronika och Bajas sitter nu i bilen på väg hem. Veronika tackade för allt engagemang som ledde till att Bajas kunde återfinnas.

Slutet gott, allting gott!  //

4 kommentarer:

 1. Ja, det her var helt fantastisk, Gunnar! Igjen tusen hjertelig takk for all hjelp dere har bistått med, har aldri sett maken til engasjement fra et nærmiljø :)
  Jeg tar av meg hatten og takker og bukker!

  Veronika

  SvaraRadera
 2. Tack Gunnar. Vi vet att du har ett varmt hjärta.

  SvaraRadera
 3. Solskenshistoria, härligt att läsa(-:

  SvaraRadera