2013-08-19

Nya Sommarhemsskolan invigdes idag

Insänt av Magnus Holmberg:

"Hej!
Idag var det invigning av nya sommarhemsskolan för de lägre åldrarna. Många förväntansfulla elever och föräldrar var med på invigningen och läsårets första skoldag.
Finns det någon på uddevallabloggen som kan berätta något om platsen före den gamla och nya skolan?
 
Vänliga hälsningar/M.Holmberg"

3 kommentarer:

 1. jag gick där för tja 55 år sedan i den gamla skolan minns att dom sprängde för en ny väg och det flög småstenar över hela skoltaket do hade laddat för mycket troligtvis som tur var så var det ingen rast just då ..ett minne som jag aldrig glömmer..

  SvaraRadera
 2. Och visst är det ödets ironi att det parti som VERKLIGEN ville lägga ner skolan - KD - nu inviger den nya skolan !!! Då var det vice BUN ordf. Hans Jonasson som visste att en nedläggning var det absolut bästa alternativet - nu är det Ordf. Magnus Jacobsson från samma parti (Uddevallapartiet bildades 2006) som inviger.... Och dåvarande ordf. Anders Johansson (S) slutade med politiken efter detta.... Övriga partier som C, Fp och M var också helt med på "inriktningsbeslutet" att det bästa var att "knö in" alla elever på lilla Söderskolan med lunch från 10:00, bajamajor och obefintlig handikappanpassning.... Och (S) + (C) + (Fp) beslutade samma vår att lägga ner akuten på Uddevalla sjukhus och (C) var med och lägga ner Högskolan i Uddevalla.
  ===
  Vad var det Axel Oxelstierna sade till sonen inför en fredsförhandling:

  - Du kommer, min son, bli förvånad med vilken okunskap världen styrs.

  SvaraRadera
 3. Här gick jag 8-9 för ca 38 år sedan...

  SvaraRadera