2010-06-29

Uddevalla Grand Prix of Sweden till helgen


(Elin Mann vid SM tidigare i år)
Det drar ihop sig till Uddevalla Grand Prix of Sweden Glimmingen, eller VM i Motocross som man brukar säga. Till helgen är det dags.
Men den här gången får vi inte se damerna och följaktligen inte heller Elin Mann. Det tycker jag är jättetråkigt, men arrangörerna BMK Uddevalla vill tydligen inte av någon anledning arrangera damtävlingen.
Om årets VM-serie har det inte rapporterats särskilt mycket, eller knappast någonting alls. Men den intresserade har kunnat följa tävlingarna på internet. Det har hittills körts nio deltävlingar och den senaste i Lettland. Efter Uddevalla och Sverige återstår fem deltävlingar.
I MX1-klassen leder italienaren Antonio Cairoli med 384 poäng före belgaren Desalle med 323 poäng. Cairoli är känd för publiken på Glimmingen sedan länge.
I MX2 leder fransmannen Musquin. Ifjol var det dramatiskt värre på Glimmingen vad gäller honom. Han hade regelvidrigt bytt stall under VM-serien och hotades av avstängning om han ställde upp på startlinjen. Följaktligen fick vi inte se honom då.
Men nu leder han överlägset MX2 med 404 poäng före tvåan Roczen med 330. Tysken Roczen minns vi från Glimmingen ifjol då han, som då var endast 15 år, spöade konkurrenterna. En frisk fläkt som skall bli roligt att se. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar