2010-06-07

Claes Rydberg blir ny kulturchefVästra Götalandsregionen får ny kulturchef. Han heter Claes Rydberg.

Så här står det i pressmeddelandet:

"Västra Götalandsregionen hämtar sin nye kulturchef från Östergötland. Claes Rydberg, 51 år, är kommunchef i Motala och tillträder sin nya tjänst i augusti.

Regiondirektör Johan Assarsson understryker vikten av Claes Rydbergs rutin och kunskap:– Han har en gedigen erfarenhet av både kulturfrågor och ledarskap och kommer att kunna tillföra mycket i vår organisation, säger Johan Assarsson.

Ledande positioner.

Claes Rydberg har haft många olika uppdrag i ledande positioner. Han har, till exempel, varit länsmusikchef för Östgötamusiken, VD för Jönköpings Konserthus och kulturchef i just Jönköping. Närmast kommer han alltså från Motala, där han är kommunchef.– Jag har följt Västra Götalandsregionens satsningar och är imponerad. Det känns fantastiskt att få vara med och fortsätta utvecklingen, säger Claes Rydberg, som även varit styrelseledamot i Statens Kulturråd och expert i den staliga ”Orkesterutredningen” 2005-2006.

Claes Rydberg tillträder sin nya post 1 augusti och ersätter då Kenneth Orrgren, som i dag är tillförordnad kulturchef.

En viktig lösning

Lars Nordström, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd, tycker det är positivt att man fått en permanent lösning på posten som kulturchef.– Det är bra att han snabbt kommer in i organisationen med tanke på att vi nu i höst ska börja jobba med den nya samverkansmodellen mellan staten och regionen på kulturområdet, säger Lars Nordström.Johan Assarsson menar, att det gäller för Västra Götalandsregionen att kunna behålla sin framstående ställning på kulturområdet.– Det är viktigt för både kultursekretariatet och för Västra Götalandsregionen att en ny chef är på plats när kommande viktiga steg i vår utveckling ska formas, säger Johan Assarsson". //

1 kommentar:

  1. Tog någon referenser på Rydbergs insats i Motala???

    SvaraRadera