2024-04-01

Uppdatering ställplats Bodele

Arbetet med att skapa en ny ställplats för husbilar vid Bodele löper på. Så här beskriver kommunen den nya ställplatsen på sin hemsida:

Ställplatsen på Bodele är projekterad för 19 platser för husbilar. Alla ställplatser förses med tillgång till el och det kommer finnas avfallssortering för mat- och restavfall. Det kommer också att anläggas en latrintömningsstation samt en servicebyggnad för teknik, vatten och toalett.

Ställplatsen kommer att bli klar till sommarsäsongen.

Det finns redan en ställplats för sex husbilar vid Lindesnäs/Rödön. Den är än så länge gratis. För några år sedan då kommunen gjorde i ordning denna frågade man markägaren Gustafsbergsstiftelsen om det var OK att ta betalt här? (Stiftelsen är markägare och kommunen arrenderar). Svaret blev ja.

Den gången blev det inget av med att ta betalt, men nu aviserar samhällsbyggnadsnämnden att det kommer att bli en dygnsavgift. Det kommer att gälla såväl denna som den nya ställplatsen vid Bodele.   ///

1 kommentar:

  1. Vad är egentligen värdet av att kommunen ska betala och förvalta campingplatser till husbilar? Bl.a. har ju privata initiativ varit ganska begränsat och vi har sett att äldre privata campingar stängt igen. Vad jag har förstått i andra diskussioner bidrar inte heller husbilsägsre direkt till några större intäkter för kommun och näringsliv. De håller sig till sina bilar, har med sig mat och dryck och snarare utnyttjar det allmänna jämfört med t.ex. hotell- och vandrarhemsgäster. Att det länge varit en gråzon att som husbilsägare inte beröras av husvagnsförbud, nyttja sopstationer på allmänna platser och liknande borde kraftig begränsas istället för att som nu gå denna grupp till mötes. Men det kanske är något här som har gått mig förbi? Kul för de med husbilar i alla fall som kan njuta kostnadsfritt av fina utsikter på områden som för byggnation normalt hade ansetts vara strandskyddat område. Nu har jag skrivit av mig.

    SvaraRadera