2023-10-06

Tidningseländet fortsätter

 

Det har varit en turbulent vecka för oss som vill ha en papperstidning. Enligt Bohusläningen så bor vi i glesbygd. Samtidigt vet jag en vän som bor på Skäret och som får Bohusläningen, varannan dag, dvs två ggr ena veckan och tre ggr andra veckan. Men tidningen har hittills kommit väldigt sent.

Jag har upprepade ggr anmält utebliven tidning till Dagens Nyheter. Igår var jag i mejlkontakt med kundservice på DN som tills slut meddelade att vi kommer att få den med PostNord. Idag var det utdelning ned PostNord men ingen tidning. Vi tyckte att det DN hade att erbjuda var en så stor förändring att vi idag definitivt sade upp prenumerationen.

Idag kom istället ovanstående tidning. Svenska Epoch Times, 80 sidor i tre delar. Inga annonser och man får den till helgen. Mycket att läsa. Vi prövar denna så länge. Papperstidning + digital = 199 kr/mån. Nyhetstidning i papper, till helgen. Obegränsad tillgång till webbtidningen med de dagliga nyheterna.

Man undrar onekligen hur det skall gå för Bohusläningen? Idag meddelades det att fem tjänster vid tidningen skall sägas upp.

På möte med hembygdsföreningen i måndags frågade jag de 20-talet närvarande hur många som prenumererar på Bohusläningen? Det var bara jag och vännen på Skäret. Ett par meddelade att de precis hade sagt upp tidningen. En stor majoritet således som inte läser lokaltidningen Bohusläningen! Vi var i åldersspannet 65 - 85 år. Det har ju sagts att Bohusläningens prenumeranter är de äldsta människorna men så tycks inte vara fallet.   ////

12 kommentarer:

 1. Bohusläningen är redan ganska undermålig. Som exempel verkar de inte ha någon sportjournalist som jobbar på kvällarna. Ljungskile SK mötte Vänersborg i ett hett fotbollsderby på bortaplan ikväll. Men på Bohusläningens hemsida finns det fortfarande (kl 22.00) inget reportage från matchen.

  SvaraRadera
 2. Om det är som med TTELA är den redan tryckt då,i Kalmar! Sen ska den forslas hit! Men det där att den trycks i Kalmar är bara sånt jag hört. Inte kollat fakta. Vi som har nättidning kan läsa morgondagens tidning kvällen innan….Så den trycks tidigt i alla fall var det nu är🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bohusläningen trycks i Karlstad har jag hört.

   Radera
 3. Det är mycket sorgligt. Bohusläningen är nog tyvärr snart ett minne blott 🥲

  SvaraRadera
 4. Märkligt att du med en webbaserad blogg gjort dig till hela Sveriges bakåtsträvare. Varför inte omfamna den digitala omställningen som inte går att stoppa, prenumerera digitalt på en lokal morgontidningen och inget annat trams? Då kanske det kan finnas kvar lokala tidningar även i framtiden. Du blir bara löjlig.

  SvaraRadera
 5. Och läs på innan du hyllar The Epoch times - häpnadsväckande okunnigt. Gissar att dom granskar makten i Uddevalla… eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hyllar inte Epoch Times om du läser vad jag skrivit. Och jag skulle uppskatta om du vågar framträda med ditt namn.

   Radera
 6. Jag läser själv Bohusläningen digitalt sen flera år tillbaka. Men har förståelse för att alla inte omfamnar den digitala världen. Varken kan eller har möjlighet. 😉

  SvaraRadera
 7. Snäppet värre än dansbaneeländet!

  SvaraRadera
 8. Vidar Olausson2023-10-11 21:58

  Det finns två digitala prenumerationer. En "vanlig" där nyheterna serveras med en jäkla röra och en dyrare variant där nyheterna presenteras ordnat och tydligt. Vet inte varför de krånglar till den digitala utgåvan med en billig och en dyr. Antar att man vill tjäna extra. Dessutom är bilderna så oskarpa att de lika gärna kunde ta bort dem. Att det är en "seg" hemsida är det lilla problemet. Jag har digital tidning nu men läser den allt mindre och mindre eftersom sidan krånglar och är svårnavigerad.

  SvaraRadera
 9. Läser Bohusläningen digitalt. Har observerat att under denna veckan "41" så saknas "Familjesidan". Undrar varför! Någon som vet? 🤔

  SvaraRadera
 10. Har VTD slutat dela ut bohusläningen i kuröd/björbäck?

  SvaraRadera