2022-12-04

Tågresestrul väntar

Igår tog jag tåget till Göteborg. Eller rättare Ytterby. Jag visste att det, som många gånger tidigare, skulle bli byte till buss i Ytterby. Men på busshållplatsen stod det bara en buss och vem som helst kunde förstå att vi alla inte skulle rymmas i den. De som här står i busskön framför mig kom inte med bussen. Föraren visste inte när, och om, det skulle komma ytterligare en buss. 

Bussen körde iväg utan oss. Men så ser vi att bussen kommer tillbaka bara för att föraren skulle meddela oss att ytterligare en buss var på väg. Och den kom och alla fick plats i den. Vi kom fram till Göteborg ca tio minuter efter den första buss.

Att åka tåg på Bohusbanan innebär en prövning för alla, inte minst för pendlare.

Med detta sagt läser jag nu en artikel i Bohusläningen på webben. Västtrafik informerar om att Bohusbanan mellan Uddevalla och Stenungsund kommer att vara avstängd ett helt år från och med den 14 april. Tågtrafiken mellan Strömstad och Göteborg kommer att gå via Öxnered - Trollhättan. Men redan vid kommande tidtabellskifte den 11 december kommer vi att märka förändringar. Jag förstår visserligen inte det som Bohusläningen förklarar, men om jag uppfattar det rätt så innebär det att tidtabellen löper på som vanligt och att ersättningsbussar sätts in på hållplatserna mellan Stenungsund och Uddevalla. 

Vi får helt enkelt ge oss till tåls och avvakta ytterligare information från Västtrafik.   ///    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar