2022-02-24

Per Johansson lämnar Ryssland - uppdatering

Foto av Uddevallabloggen 2012 i samband med Per Johanssons sista landskamp som ledare för Sveriges damer.

De utomordentligt dramatiska händelser som vi idag tar del av med Rysslands invasion av Ukraina innebär bl a att ryska Rostovs handbollstränare Per Johansson från Uddevalla nu tvingas lämna Ryssland.. Enligt tidningen Expressen vaknade han och hustrun Ann-Sofie, som befinner sig med Per i Rostov, till samma nyheter som alla vi andra. När Expressen når Per är han och hustrun i full färd med att packa för att försöka ta sig från Ryssland. Klubben har flera utländska spelare och dessa har fått klubbens välsignelse att lämna.

Jag har med stort intresse följt Rostovs handbollsmatcher under vintern och på något sätt har det blivit "mitt" lag. Senast tog laget sig till kvartsfinal i Champions Leauge, vilket var en fjäder i hatten för Per.

Per har i dagarna tackat ja till att bli förbundskapten för Nederländernas damlandslag och skall träffa dem på måndag, var det tänkt i alla fall. Hans kontrakt med Rostov går ut i juni. 

Uppdatering kl 17. Per och Ann-Sofie är nu på väg mot Moskva i bil. Det är hans klubb Rostov-Don som hjälper paret med transporten. Man beräknar komma fram till Moskva i natt. Målet är att komma till Europa med någon flight. Det kan bli till Sverige eller Nederländerna, där han var tänkt att träffa det Nederländska handbollsförbundet på måndag.

Uppdatering fredag kl 19:17 Jag såg nyss Per och Ann-Sofie på Instagram. De satt i ett flyg från Moskva till Köpenhamn. Senare kom beskedet: "Allt gick bra". Så Per hinner nog till Nederländerna i tid.

Min fundering är vad som händer med det duktiga laget Rostov-Don? Kommer de att kunna fortsätta spela handboll.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar